two wrongs don't make a right - Fast det kan va ganska kul ändå..

Eftersom jag de senaste nätterna sovit katastrofalt dåligt så tog jag med ordentligt gott samvete en aslång sovmorgon. Råkade visst sova till halv ett, woops.

Och när jag går upp sent så känns ju alltid hela dagen förstörd. Satt och glodde på någon finsk asdålig serie från 1800talet i någon timme samtidigt som jag hade datorn i knät. Barn av min tid...

Sen bestämde jag mig för att gå och hämta min cykel hos Kajsa och i samma veva få ihop lite steg i stegräknaren (hej medelålders åldersnojig tant, Yes I am..eller va?) Plus att jag gick förbi mormor och fikade, åt kakor och lyssnade på gamla spännande historier som hon hade att berätta.

Innan jag gick till Kajsa fick jag för mig att gå runt ån "För det är ju inte alls långt mellan pumpbron och drottningbron när man cyklar" Nä när man cyklar ja, men att gå! Det tar ju 4 gånger så lång tid, iallafall för mig som hade tagit på mig mina svarta JÄTTEFÖRSTORA shorts. Det måste sett ganska lustigt ut när jag efter vart tredje steg var tvungen att dra upp byxerna rejält.. Borde kanske skaffa ett skärp, eller ett par byxor i rätt storlek. He he. Det va ju varmt idag ute för omväxlings skull också, så nu är jag svettig. Intressant.

Har slängt in grönsaker + sötpotatis (rotfrukt vs grönsak?!) i ugnen och väntar på att det ska bli klart. Hur varmt sak man ha? Hur länge ska de va inne? Ska man röra om på plåten då och då? Känns stabilt det här.
Well, ikväll kommer Johanfavoriten till stan. Ska bli sjukt värt att träffa plutten igen, senast vi sågs var det snö ute om jag inte minns fel.

Nu måste jag kolla till ungs-matlagningen, duscha och slänga på mig lite fräscha kläder innan klockan hunnit bli 8. Spännande. Sen ska jag träffa Kajsa och compani för att sedan styra kosan mot stan där jag hoppas Johan och de andra befinner sig vid lämplig tid.

Fred UT.
(P.S har boende i Oslo på G. Hösten kommer bli sweet!)


Värk & Kakor



inte har det blivit bra än men nu kan jag röra mig lite åtminstonde. funderar på att gå till vårdcentralen imorgon. stammis som jag är. det är skönt när någon som är utbildad på området kan säga att "nej det är inget farligt" eller "det kommer vara bra om några dagar men är ingenting som du behöver oroa dig för". då blir det liksom bekräftat att det inte är något fel. det är bara jag som i vanlig ordning fått för mig att jag har någon farlig sjukdom eller liknande. åååh gaah jag blir så trött på mig själv. det är säkert ingenting farligt den här gången heller. men självklart ska jag gå och stressa upp mig. har kommit på minst 10 olika orsaker som det kan bero på. men det är väl bara en allergisk reaktion som det brukar va när det känns så här. den som lever får se. (he he he, vilken lämplig ordvits..)


Kakor gör sig inte riktigt på bild enligt mig. det är roligare att fota typ..cupcakes. sånt är kul. kakor vart liksom ganska..händelselöst. men såhär ser kakorna som jag bakat idag ut:
 


Tanken var att detta skulle bli hallongråttor men när det va dax att ta fram hallonsylten insåg jag att det var den enda sylten som inte fanns hemma. Så det blev hälften jordgubbs- & hälften lingongråttor. (Tips; använd inte jordgubbsylt, den rinner liksom bara ut och kladdar till hela grejen) Men de blev iallafall goda..


Improvisationskakor nr 1: någon slags kakdeg + mandelmassa. Helt okej ätbara men inte bland top 10 goda kakor..


Improvisationskakor nr 2: eftersom degen till improvisationskakor nr 1 aldrig ville ta slut så tog jag hälften av degen och blandade med (nu kommer det upplevas som äckligt men det är gott när man haft det i ugnen) lingonsylt och mandelmassan som vart över också. Om jag inte hade gjort dom själv hade jag nog inte ens velat smaka..med tanke på att de blev brända dessutom så vart väl dessa de mest failade av mina idagbakade kakor.


I receptboken Sju Sorters Kakor så heter dessa godingar Schackrutor. Vilket är ett relativt lämpligt namn indeed. Det va dessa som jag gjorde först, och det var kanske därför de blev bäst också eftersom jag inte va speciellt noggran med övriga kakbak. Det va även de här som blev godast. Om de är vackra går ju dock att diskutera. Men man ser iallafall att de är hemma/handgjorda!


Aouch!

AAAAAAAAAJ!
Kan inte beskriva med ord hur extremt jäkla ont i magen jag har.
Svårt att andas & röra mig. Fosterställning hjälper inte ens. Vad är det här?
Skulle kanske låtit bli att äta paprikan. Tål ju tydligen inte paprika var tredje gång jag äter det. Men hur ska jag ha koll på det då? Räkna och skriva upp i en liten vacker anteckningsbok varje gång jag äter en grönsak?!?!

Gaah pallar inte. Varmt är det här inne också, orkar inte lyfta bort täcket från min kropp för det betyder att jag måste göra en kraftansträngning. Täcken är tunga. Svettas likt en liten gris.

I och med detta blir det inte heller någon fin update om alla 345234 kakor som jag idag har bakat för att fördriva min arbetslediga tid. (Nej det är inte på grund av för mycket kakprovsmakande som jag har ont i magen!)

Well, det kommer kakbilder när jag är en hel människa som kan röra mig igen. So long!


För mycket människor i stan

Du går genom stan som om ingenting har hänt lika verklig och vardagligt snygg som igår Kom inte för nära, du vet hur det blir Nu har jag mitt och du ditt revir Och du vet hur jag mår Jag skyndar mig långsamt iväg hem till mitt Jag måste sova på saken

хороший дерьмо

Jag har handlat juice idag.
Två olika.
En i glasflaska, friggs.
En i tetrapack.

Glömde köpa tomatsoppa.

Det regnar fortfarande. Om det går att kalla det för regn är frågan i och för sig. Man blir ialla fall blöt av att gå ut. Som en dusch från alla håll, som inte syns. Oh my. Fränt.

He he, på tal om fränt. Två av sådana där konstiga händelser förekom idag.
Pretty komiskt, om man väljer att se det så.



i mitt Bortomland


Cool

Lagar "riktig" mat nu. Står och väntar på att det ska bli klart. Oj va inte sugen jag är. Great. Vill dricka kaffe i någon annan stad, gärna ett annat land och så. Bara sitta och dagdrömma. Det är vad jag är bäst på, att drömma.

Jag har myggbett över hela kroppen men det är inte dom som stör mig.

Kliade precis alldeles just nyss upp ett av mina myggbett. Detta är välplacerat på höger fot. Insidan. Strax under fotknölen, inträngande i en tunn blodådra. Det svider -kryssar det- svedan försvinner med det samma. Ute regnar det, och har gjort det i flera dygn. Det är väl helt okej. Låt det komma. Vad gör det? Gör det något att den trettiogradiga temperaturen med en luftfuktighet på 70% eller hurdet nu va, plötsligt har förändrats till en kyla på knappa tio plusgrader? Det spelar väl inte någon större roll nu. Det är ju bara slutet av juli. Den mellersta av de tre sommarmånaderna. Dock förskjuts väl hela årstidssystemet på grund av väderförändringarna som är ganska påtagliga. Men vad gör det? Vad gör det- att isarna smälter och vad gör det- att vi förbrukar jorden med sämsta förnuft som tänkas kan? Jag påstår inte att jag är någon av de som gör något åt problemet heller. Tyvärr. Nej, för idag köpte jag nektariner ifrån Sydamerika istället för persikor från Spanien. Tomaterna kom från Spanien, men jag kunde lika gärna köpt svenska. Usch, jag borde verkligen bli vegeterian igen. Det känns som så länge sedan att jag inte ens minns hur ordet i sig stavas! Vegeterian? Vegetarian? Vegiterian? Vegitarian? Gitarrveteran? Ha ha. So funny I forgot to lauth.

Xxxo.

De flesta frågor du egentligen inte vill ställa, är de frågor som du redan vet svaren på.

19.21

Rynka på näsan va grejen för två år sedan. Det håller i sig. Jag funderar på ett dopp. 23 grader. Luften är fuktig, det blåser lite. Men det är okej. Regnet va nästan lite väntat och efterlängtat. Badar du om det regnar känns vattnet ljummet tycker du. Om det dessutom blåser svala vindar är det plötsligt väldigt varmt.

I'm probably the last thing you need on your mind.


Jag ser inte på mig själv som ni ser på mig.


Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future.

tror nästan att det faktist är favoriten just nu och har varit sedan en knapp månad tillbaka. Jag vet dock inte vad det är som jag finner så fantastiskt bra med den. Alla hypear den väl mest för att det är en såndär "typiskt frän film" som man ska ha sett och som man "måste tycka är så sjukt soft". Men det är inte på det sättet som jag fastnat för den. Kanske är det för att Ewan McGregor spelar huvudkaraktären, kanske inte. Kanske för att hans röst har en sådan mystik som jag gillar. Kanske för miljön och språket, dialekten eller något annat. Dunno. Men Trainspotting är nästan i samma klass som Imaginary Heroes, i brahet alltså..

last year pass me by


.14-07.

,

Lägger hellre fokus på att leva
istället för att katigorisera
livets alla förlopp, känslor
och hopp.


Catch me if you can - galet bra låt. spelas den på P3 under dagarna så är jag räddad.


Jag har väntat på ett regn att förlora mig i.



& nu kom det. Ordentligt. Tur att jag hann hem. Det är fruktansvärt obekvämt att cykla i regn. Blir nog bussen till jobbet imorgon. Ja, jag är lat. Men en av fördelarna med mitt jobb är att den vardagliga latheten hos mig försvinner och jag blir likt en hamster i sitt spinghjul. Springer upp och ner på byggställningarna. Det går åt energi. Fett blir till muskler. (Hoppas jag.) Jag orkar cykla för alla tusen uppförsbackar som finns i denna stad. Fast det kanske endast beror på motivation. Jag har ingen aning.


Idag tänkte jag på lite olika saker. (No kidding?!)
En sak var att: Det är mystiskt, kusligt och lite sjukt att det kan hända så extremt mycket under ett kort litet fjuttigt år av ens liv. Det är weird att jag ändå samtidigt befinner mig på samma ruta som förr, när det gäller vissa saker. Det känns som att jag hann leva 4 år mellan förra sommaren och idag.

(Sitter dessutom i exakt samma kläder som för två sommrar sedan. Mina röda shorts och min svarta billabongtröja från Lübeck. Jag va sjuk när vi va där. Så jag tröstshoppade väl lite antar jag. Ont i halsen som vanligt kommer jag ihåg. Vilket va till min stora besvikelse för att det va just frukosten på hotellet och maten som jag mest sett fram emot under resan. Förvånande dock. Well.


½

1.

2.

3.


När jag öppnar mina ögon ser jag ösregn trots att solen skiner.


jag är på väg någonstans men jag vet inte vart.

Nyduschad.
Sitter på min sängkant och funderar på vad det ska bli av kvällen.
Jag tror att det blir en random vanlig yngveskväll. Funkar nog helt okej.
Har jobb nästa vecka också, men fortfarande ryggproblemos.
Ibland tycker jag att min kropp har hunnit bli lite brun. Sen inser jag att det är bara när det är mörkt och dåligt ljus i rummet som missvisar. Buhu.
Har myggbett på överläppen.

Funderar på att sy in mina jeans.
Tja.

Du sa att du behövde tid.

du hade tid.

Det är dimma över mig och över England.

Tanken slog mig att du kan nå mig när du än vill. Jag tror att det är hela poängen. Vi fuskar och bryter regler som vi själva har satt upp, det är då vi finner vardagen som mest attraktiv.

Maybe I've been here too long. The songs on the radio sound the same.



- Känner mig som Quasimodo. Speciellt i handen, lite.


you think you like to be normal


bara alldeles brevid

lacknafta in my nose