B E D M O D E


Det är tisdag idag. Solen skiner varvat med mörka moln. Jag är fortfarande halvsjuk vilket är synd eftersom jag egentligen skulle träffat eliten från mitt gamla jobb. Saknar dom. Känns märkligt att ha jobbat så tätt inpå varann så länge dag efter dag. Sen plötsligt inte vara en del av det mer. Tur man kan ses även fast vi inte jobbar ihop. Blir bara lite svårare att va spontan när man går i skolan och har en annan vardag nu.

Ligger i sängen, eller sitter snarare. Lungorna är back on skit-track igen. Lite svårt att andas men det duger. Hoppas innerligt att jag kan få någon lyckad hjälp nästa gång jag ska till läkaren. Yay.

Kajsa tipsade om en serie som kommit ut på netflix nyligen: Bloodline! Är inne på tredje avsnittet nu. 

Tjohej.


V is for Victory


V A T T E N

För att göra hela dricka-vatten-processen lite roligare så köpte jag dessa glasflaskor och tryckte i lite av varje. Några roligare inköp än från Apoteket måste man få unna sig när man går omkring med feber. 
(Jag är väldigt bra på att väldigt ofta unna mig.) 

Från vänster är det;
Lime & spirulinapulver
Hallon & açiapulver
Citron & ingefära
Citron & hallon 
Lime & ingefära
Gurka

Eftersom jag tryckt i med skal och hela köret köpte jag ekologiskt, så det inte slutar med en besprutningsbomb! Annars är jag dålig på eko när det gäller gurka & lime.

Inse att man blivit äldre än 19

När man uppskattar att knopparna på grenarna brister ut i vår.

Att bli lycklig av att få en blombukett.

När man har en helt tom diskho.

Thats what makes me happy bland annat!

Jordnötssmörets hype

Ligger i soffan och intalar mig att det är skitnyttigt det jag äter; grekisk yoghurt med jordgubbar och jordnötssmör. Jag har en hatkärlek till både yoghurten och jordnötssmöret. Jag vet att det hamna i kylen till en början för att jag sett andra käka det, folk som va "nyttiga". Yeah right tänkte jag, tills jag smakade och blev hooked direkt. Men på det där odefinierbara sättet. Jag vet inte vad det är som är så himla smask med dessa två produkter men tror det är konsistensen som fick mig på fall.

Men hur nyttigt kan det va egentligen? Fett på fett på fett typ. Men om man kör fett-diet så lär det ju självklart va win-win! Jag äter det mest för att jag tycker det är smarrigt, och för att det känns mentalt bra att låtsas va nyttig.

Smask! (Och big thanks till min fantastiska syster som köpte jordnötssmöret till mig, mycket bättre med Kung Markattas, rekomenderas! Sist hade jag Utterkram men va inte lika nice, just saying!)

Sunny afternoon dreaming 'bout the moon




O N S D A G

Mitten av veckan typ. Går extra mycket i butiker den här veckan. Ja det är tentaP och det är väl antagligen därför..

Imorgon lär jag väl städa hela lägenheten tre gånger om istället för att pränta in allt som har med det svenska politiska systemet att göra. Men jag försöker åtminstone. Idag satt jag på Waynes i timmar. Tillslut behövdes en paus från plugg så jag gick och köpte ett par jeans. 

Är ju dessutom den 25e idag så passat på att casha iväg räkningarna, alltid lika skojigt..

Är galet sugen på att åka snowboard!! Har flera polare från olika håll som snart ska iväg uppåt i landet. Lyx! Blev tillfrågad att joina några, men känner att jag inte ligger i fas med livspusslet och kroppsformen tyvärr. Hade varit guld med några energidagar i backen!

Tänker dessutom framåt på sommaren; klurar på om det ska vara eller inte vara av denna vara (jätterolig ordvits)



S Ö N D A G

Kaffe. Yoga. Reggae.

Så borde varje dag starta.
Börjat följa en yogainstruktör på youtube som är väldigt bra.

Nu är det time to get some things done. Två tentor och ett seminarium coming up nu i veckan. Superhärligt indeed..


Självdiagnoserad dyslexi med en touch av adhd

Hej jag heter Karin och är 24 år. När jag ska plugga beter jag mig som om jag var 7 år och tänker att plugget sköter sig själv om jag försöker sova,skrika eller diska bort det. Det funkar uppenbarligen inte. Har alltid haft oturen att ligga lite under än över det man ska typ. Följer i mina gamla fotspår även i den här kursen som jag läser nu. Jag försöker verkligen att ta in vad jag läser men det sätter sig inte. Jag ser ingen röd tråd i vad det är jag håller på med och det blir svårt att hänga upp texterna på någonting då. Nästa vecka har jag två tentor och ett seminarium samt högskoleprovet som en trevlig liten prick över i.

Jag vill ha sommar nu. Frihetskänsla och värmen. Men då kommer den lilla parentesen in i bilden. Man måste ju försörja sig med. Se till att cashen rullar in som de ska till det lille leverbröd man ska knapra på. Ett jobb blir enklast att få om man faktist söker något. Så jag kan inte sitta med ett surmulet face än. Jag har bara sökt ett jobb. Ett extrajobb. Undrar hur mycket man skulle tjäna på att sälja av all massa onödiga prylar som står och samlar damm?!

Vill ut och resa, va 21 år igen och leva livet. Vill träna och känna att nu har jag hittat rätt här i livet.

Jag dricker en extra stark kaffe och har min 23413532 pluggpaus. Inte så välbehövlig men ändå skön. Ska ta mig igenom nästa uppsatts och sen blir det nog ett lunchbreak. Känner mig som en kärring i ryggen. Har fortfarande inte vant mig vid att sitta stilla såhär ofta och länge i streck. Drog några yogaminuter förut, men inte gav dem ett smack för denna arma ryggs tillvaro i stunden. No no.

Hur som helst är det ju iallafall FREDAG!!!! Och hur mycket man sitter och har att ta sig för och måste få gjort är FREDAG alltid FREDAG med stort F!

Oh sweet weekend!



En vik med havsvatten, solsken och ett lugn över hela mig.

Ett av de bästa sätten för att varva ner och ladda om är att åka ut till sommarstugan. Här blir jag inspirerad och får energi. Just nu vilar jag i soffan, efter ett parit obligatorisk yatzy ,som jag förlorade, med kaffe och bouncekaka. Det är vinterstudion & skidor på tv och lars winnerbäck i lurarna. Snacka om relax mode! 

Pineapple Express

Kolla vilken snygg ananas jag fick av Emmelie igår i födelsedagspresent!

Har köpt mig en Högskolebok av Olle. Tänkte att den höjer oddsen för dagen D när man sitter där och svettas som en liten gris bland massor av prestationsångestfyllda människor. Aint gonna be piece of cake I tell ya! 

Nu ska jag dricka pluggkaffe!


 

From todays walk;




study night, allright




Oh sometimes the blues is just a passing bird




Ca 10 år senare


 
Jag minns hur jag och några vänner ställde klockan på tidig morgon en dag under sommarlovet i högstadiet. Jag hade nog tjatat på dem att följa med. Tillslut så kom vi dit, till betongen! Anledningen till att vi drog dit tidig morgon var nog främst för min blyghet inför att andra skulle se och dömma, men här om dagen, ca tio år senare sket vi fullständigt i vad folket runt omkring hade att säga om våra icke-existerande skills i skate. Jag hade skitkul! (Vilket jag fortfarande påminns om thanks to min stela nacke och mitt mörbultade lår, heheh)

Seven days from now - Backwards

För en vecka sedan var det min födelsedagshelg! 

24 hela år har jag fyllt med så många minnen att alla inte längre ens får plats. Vissa har jag glömt lättare än andra men majoriteten av mitt livs minnen är lyckliga, galna och alldeles fantastiska.

Ofta tycker jag att det kan vara jobbigt när man ser tillbaka på sitt liv, kollar gamla bilder eller läser gamla konversationer eller dagboksutdrag. Men jag börjar förstå att det är just för att minnena är så oerhört fina och det jobbiga i att se tillbaka är att veta att man inte kommer vara med om det igen. Inte på exakt samma sätt eller på samma plats med samma människor. I och med att jag haft lite för lätt att fastna i det förflutna kan det gräva ner mig ibland. Men sedan jag började skolan igen i januari så känns det som att mitt huvudfokus ligger på framtiden och i nuet äntligen. Kanske inte just för att jag nu är student, men det har lyft upp mitt sätt att tänka och se vardagen på ett sätt som jag under en längre period hade tappat. 

Min födelsedagshelg förresten, den var fantastisk! Jag firade in mitt nya livsår med de käraste jag har; min familj! 

Jag fick fantastiska presenter och fina dagar i huvudstaden! Och när jag kom tillbaka till Linköping väntade en supergod födelsedagsmiddag med trevligt sällskap! Bra start på det tjugofemte året att fylla med äventyr tycker jag!

Onsdag + sol = cool

Idag har jag haft sol i ögonen. Det va skönt och ovant.

Började dagen med att stänga av alarmet och sova lite extra, ovanligt aight. Sen blev det frukost inklusive yoga. Been a while men det va riktigt skön start på dagen! Spenderat större delen av dagen på EH, skrivit på en redovisning. Sen blev det en välbehövd powernap hemma hos mina föräldrar och nu ikväll skruvade jag på mina gamla bindningar på en gammal burtonbräda. Thas it that's all. Nu är det American Horror Story som gäller, blundar lite ibland.