Into the Wild

 
 
Första gången jag såg Into the Wild så bodde jag i Österrike.
Det va en kväll när vi va nere hos våra fina danska grabbar och skulle kolla film som vi valde att titta på den. 
Den är lång, oerhört lång och jag tycker att den är så fruktansvärt vacker, med betoning på fruktansvärd.
Så gripande, med en stomme av sann historia, klockrena skådisar, fantastisk musik och med ett landskap som är från himlen. Jag vet att det inte bara var jag som fällde ett par tårar den kvällen..
 
Alldeles nyss såg jag på facebook att en av danskarna hade gillat en länk angående den riktiga personen som filmen bygger på. Det är den personen som är här på bilden, Chris McCandless. Nu har jag inte hunnit med att läsa hela artikeln men va tvungen att dela ned mig av den. Lätt läsvärt och har ni inte mot förmodan sett filmen så gör det! För mig tar det emot lite att titta på den för ofta, det hugger liksom till i hjärtat på ett bitterljuvt vis. Ni kommer själva förstå.
 
http://www.newyorker.com/books/page-turner/how-chris-mccandless-died 

När ska dom uppfinna Teleporteringen? Jag väntar febrilt.

 

¡QUATTRO STAGIONI!

På gatan där jag bor lyser solen nästan jämt. 
Till och med de dagar som det regnar skiner det.
 
Och det kan ju vara trevligt kan man tycka, fram tills det att den gått ner. För då har jag stått där med vidöppna fönster för att ändå kanske klara av att få ner tempen till typ..28 milda grader. Men när solen inte lyser in längre blir det ju genast freezzing kallt. Detta gör ju att elementstackarna blir alldeles i från sig av förtvivlan i hur vi ska ha det. Ska de va kalla eller glöheta?! Heta som lava vill ja ha dom då. Men det förstår såklart inte dom. Så då får jag ta till knep (har man bott i Norge på vintern vet man hur kallt det kan bli i en lägenhet utan element). Tjocktröja på, pyjamasbrallorna lika så. Fram med ett par sockar och det extra duntäcket. Då vet jag att det räcker, då kan jag somna gott. 
 
När nästa dag gryr och det är dags att käka frukost brukar jag slå ett öga på min underbara termometer
(som kändes som en väldigt vuxen investering. Den visar både tempen ute & inne, ser man på!) Då har värmen ganska naturligt stigit under natten så man kan nästan kalla det för vårdagjämning fram mot halv åtta tiden.
Sedan fortsätter dagens hela kretslopp av årstider att rulla på. Till lunch är det försommar i vardagsrummet, sedan är det olidlig hetta som i en julidag, där fram mot fyratiden på eftermiddagen.
Det är då jag börjar vädra som en tok igen...

PRETTY IN PINK

 
 
 
 
 
 

F L O W E R S M A K E S M E H A P P Y



 
Mår bättre & bättre dag för dag.
Tog en snorig selfie idag när jag kom hem efter
kombinerad apoteksrunda, matinköp och införskaffning av rosa liljor.
 

- Man ska va glad att man får vara tacksam.

Nog kan det låta klyschigt som sjutton men har man tak över huvudet, mat i kylen och en underbar familj har man allt. Vi pratade lite om sånt imorse, när Nyhetsmorgon va på tv och när kaffet va nybryggt.

Det finns så många saker som går att ta för givet.
Så många saker som är självklarheter i vårat land.

Om jag kunde skulle jag rädda hela världen, bjuda hem alla på kaffe och vi skulle leva lyckliga i resten av våra liv.

Istället gav jag en banan till en ung kvinna som såg livrädd ut, när hon satt där i ösregnet med en filt om sig, med en pappmugg i handen, utanför Ica i Tannefors här om dagen. Va det det bästa jag kunde göra för henne? Nej antagligen inte. Men just då kom jag inte på någonting annat att bidra med.
Det kändes ganska patetiskt och sorgligt men det kändes bättre än att bara gå förbi.


H U M A N S O F S T H L M

Ons 17 september
Sergels torg, Stockholm
Vid lunchtid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Friday -pajday

Årets första äppelpaj is Done and Done! Mår lite bättre idag. Fredag är ju dessutom alltid fredag! Köpte extra surf till telen så jag klarar mig ett tag till fram över. Win win

Sick of being sick. Part 17383

Äter penicillin på schema. 06.00 - 14.00 - 22.00 Utöver det varvarjag med alvedon så ofta man får. Mår lite illa. Jag ber på bara knän om att den här gången få bli helt frisk. Snabbt och för en lång tid fram över. Det räcker med att ha krångel med axeln och magen. Tänk er att gå från att kunna äta det mesta till att inte få äta varken gluten, laktos, fibrer, socker eller fett. Its crazy. Men än så länge är det vad jag kan göra för att hålla kroppen i en balanserad nivå. Vänta på tider och remisser känns som ett skämt. - Det är svårt att acceptera att livet förändras med tiden.

Hur hamnade jag här?

Its a little bit funny.
 
 
det där med hur man sett ut genom åren. 
slutar aldrig förundras.
fantastiskt.
 

Jag glömde bort.

Du fyllde för några dagar sedan.
Men som jag redan listade ut för fem år sedan skulle vi aldrig leva happy ever after tillsammans.
Äntligen kan jag säga att jag ändå känner mig ganska okej med det.

Vi håller samma himmel hårt

Jag sitter på ett tåg
i en ödslig vagn
och det luktar lite dig och mig

Jag har en ambition
att jag ska bort någonstans
till samma syfte
som jag haft med dig

Jag blev trött på mig själv
jag blev så destruktiv
och du fick inte följa med

Jag har en situation
med ett annat liv
och du har ingen del i det

Jag ska ingenstans
Jag bara bryter lite is
Det sägs att allting vänder
och det stämmer väl på sätt och vis

XX

Jobbhelg. Och allt vad det innebär.
 
Håller inne tankar och känslor som jag inte
förstår. Som borde kommit länge sedan. Men ibland kommer väl grejer ikapp när man minst väntar det.
 
Har börjat drömma mardrömmar igen. Men den här gången beror det inte på någonting annat än hjärnans fantasi.
 
Är lycklig att det blivit höst och över att jag typ känner mig helt bra igen. Några veckor till sen ska nog hela jag va som vilken människa som helst igen.
 
 

70% cacao

Såg en dokumentär gjord av en australiensare igår. Fet, sjuk & nästan död heter den. Som titeln ganska spänningsdödande beskriver handlar det om fetma sjukdom och att vara farligt nära döden. Och om att lyckas vända det.
Det är så ironiskt varje gång jag ser dokumentärer om fetma eller program om viktminskning. För då när man som minst borde vara sugen på onyttigheter kickar mitt sötsugna begär igång i hundratio. Jag som inte ens får äta socker längre. Eller fett för den delen. Life is hard sometimes aight!

Self-presevation

Nu står du där på gatan, sargad av tiden. Huden är grå och din hållning förvriden. Vill säga någonting men kan inte tänka klart. Känslor bubblar upp utan att tänka tillbaks.
 
Allting har förändrats. Men jag gav aldrig upp dig när du försvann. Två hjärtan i brand, du gjorde näst intill allt för att kunna förbli min man. Min kärlek till dig vill alltid finnas kvar. Men för att klara av livet min vän, måste man ibland rannsaka sina svar.
 
Att vara ärlig mot sig själv är inte alltid det enklaste att klara av. För att lyckas med det måste du välja dina val. Det finns genvägar min vän,  dom som du gått så många gånger. Dom känner du igen. Men det är inte rätta vägen, du går vilse och faller tillbaka igen. Jag önskar jag kunde bära dig på mina axlar än en gång. Men det är över nu, vi kommer aldrig mer mötas, det är precis som med slutet i en sorglig sång.