~ igår | 16 december ~

Nästan lite illamående av allt kaffe jag druckit idag. 
Det blir lätt så när man ska leverera skolarbete. Egentligen har vi redan fått jullov, så lyxigt. Men vi har ett arbete som har deadline den 13 januari som måste utvecklas och finslipas. Idag för första gången på länge satte jag mig självmant framför datorn för att plugga. Axel sitter mitt emot och pluggar han också.

Adventsljusstaken brinner med tre tända ljus, december har gått fort. Som resten av hela året. Det har varit och är fortfarande ett år som slår många av de senaste åren som passerat.

Både fysiskt och psykiskt har jag kommit så mycket längre än för två år sedan. Känns så skönt att tänka så, att det går att förbättra och förändra. Känns också så skönt att jag äntligen tagit tag i bitar som har med avslappning och andning att göra. Det behöver jag och mina små trötta lungor.

Inte trodde jag för ett par år sedan att jag skulle behöva hjälp att träna upp lungorna för att kunna ta ett helt djupt andetag. Men så är det. Och det hjälper redan lite, genom medvetenheten av hur jag faktist andas kan jag påminna mig själv om att försöka ändra andningen i endel situationer. som tillexempel om jag är stressad, irrelevant orolig eller när jag ska träna.

Måndagar: Som att dra av ett plåster, långsamt


Det har varit en ok dag.
Inget utöver det vanliga, lite gråzon på det hela.

Va i skolan längre än vad tiden att pendla dit och hem tar, är oftast tvärt om.

Mediterade, som jag fick i "hemläxa" av mindfullneskvinnan på Liu. Har insett att jag inte längre äger en CD-spelare av något slag, vilket jag behöver för att kunna använda skivan hon lånat mig. Fysisk & psykisk träning. Som tur är finns det ett par varianter av samma träning på Spotify.

Det blev köttbullar till kvällsmat, på lokalkött av ko. Väljer att inte äta gris längre, om det inte är av vilt.

Nu ska vi sova, Tarzan ligger redan ihopkurad redo för John blund.

Frozen morning beauty






Orginal


Dansade av shoppinglycka igår. Och snart är det jullov!

Frostbitna strån i sidan av vägen



Det är en otroligt fin morgon. Från köksfönstret såg jag ut över Roxen och den rosa himlen som mötte trädtopparna i horisonten. Jag åt en lussebulle efter frukosten och vi såg ikapp ett avsnitt av julkalendern.

Nu väntar jag på campusbussen. Vi ska ha gruppmöte nu på förmiddagen. Det är kallt ute igen och jag älskar det!