Genom fönstret:

 
 
 


Back in Oslo

Efter två byten och tusen timmar i en liten buss så kan jag nu, en aning trött och svettig av väskbärning, säga att vi är framme!

Har funderat en del på vad man ska säga när man åker från Linköping. Ska jag säga "Jag åker hem till Oslo." eller "Jag åker bort till Oslo."

Känns ju både som hemma och borta nu.
Bla bla bla---

Dricker chailatte. MMMM Gött. I min nya kopp.

Känns bra att när jag satte igång den norska telefonen fick jag typ 10 sms från bemanningsföretagen om olika uppdrag. Skicka dom till mig när jag ÄR i Oslo istället känner jag ;P
Men det visar ju att det på en vecka blivit betydligt mer lediga jobb. Eller så har norrmännen bara varit ovanligt mycket sjuka denna vecka.

Nu ska jag lägga mig på golvet med benen mot sängen. Ska hjälpa mot ryggonetet sa Kajjan.

Later dudes!

sånt som gör mig berörd

Satt i vardagsrummet när mamma kollade på Spårlöst. Kollade lite i slutet av programet. Även fast jag kanske bara sett 5 minuter av slutet så börjar jag alltid gråta när 'barnen' hittar sina biologiska föräldrar. Eller gråta kanske är att överdriva. Men lite gråtmild med några rullande tårar. Usch det är så stort. Samma sak som nu när jag sitter och småtittar på Rosa Bandet Galan. Alla sånna slags galor gör ju att man blir helt orkeslös. Det tar fetaste kraften att klara av att se ett sånt program för mig. Usch. Så hemskt, stackars alla människor som är drabbade. Finns ju inte riktigt ord.



 


sånt som gör mig glad

Har fastnat på tacky.se igen. Som när jag va 13-14 år.
Finns så massa nice att glutta på. Hittade en mixad aspepp nice bildserie.
Vill va bland snö och höga toppar NU.


-

Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer
Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du

flower power


food issue

Förstår inte.
Varför är det "ju mer desto bättre" när man äter någonting som smakar gott?
Det är ju alltid så, när man vet att det bara är en tugga kvar så är det inte lika gott helt plötsligt. Jag förstår inte! Är det själva själva svullogrejen med det hela som är det goda? Annars skulle man ju liksom bara kunna nöja sig med ett tuggummi med just en speciell smak.
Typ lussebulletuggummi. Tugga tills du inte vill ha mer lussebulle i munnen, fast kanske inte är det som är grejen. Gissar att tillfredställelsen sitter i tuggmotståndet och sväljreflexen.


28 oktober

Inatt sov jag ungefär 4-5 timmar.

Har precis kommit hem efter att ha träffat Kajsa & Julia. (Första gången jag träffa Julia på svenska mark, ganska galet att man kan lära känna någon i ett annat land och så visar det sig att man bott mindre än en timme ifrån varandra i hela sitt liv. Sånt tycker jag om, det är fränt.)



Insåg att jag inte hade ätit lunch så jag slängde ihop en Itrim-soppa (ha ha ha) Fakutm är att den faktist är helt okej god, om man har inställning "kommer smaka vidrigt" när man äter den. Lite väl salt dock.

Ska kolla om Passagen har någon sweet utställning. Ska ta med mamma och gå dit i så fall. Om hon vill förstårs. Men det tror jag.

Det är så konstigt med mitt humör. Idag har jag varit galet glad. Som att jag svävat på små fina fluffmoln. Till skillnad hur jag kände mig igår på eftermiddagen. Shit, tur att det bara va mamma som såg mig då kan jag säga. Efter att ha bokat biljetter hem till mig och Kajsa så skulle jag dela upp priserna så jag viste hur mycket hon skulle betala. Insåg då att jag hade köpt TRE biljetter istället för två. Cry me a river liksom! Där brast det. Floder av saltvatten sprutade, va i lite utav vad man kallar rubbat sinnestillstånd. (hahaha) Men ni vet, ibland är det sådär. När man har många bollar i lufte, järn i elden, hästar ute och springer..etc etc ni fattar.. då kan det helt enkelt utav någon småsak bara brista totalt. När omedvetna saker bara samlats som ett svart ludd i hjärnan och bara exploderar samtidigt alltihop.. Tur att mamma är bäst och kunde fixa tillbaka pengarna för den tredje biljetten!

Håller på att göra en Höstmix 2010 - låtlista. Den blir ganska nice.

Spontaniteten Good vs Bad

Gick ju och blev med ny snowboardbag idag. Kände ett akut behov av att köpa nytt. Eller rättare sag; köpa ett eget med rätt passform. Har ju lånat syrrans tidigare, men det har inte riktigt passat med mina bindningar. Jobbigt att behöva ställa om dom för att få ner dom i bagen kände jag. Så känns ju ganska soft med en egen nu när jag tänkte dra ta med grejerna till Oslo.

"Man vet aldrig när man kan behöva en schysst bräda" Klassikern, fast bytte Jason's järnrör mot brädan där lite jag. Fejnt då!

Gillar det här med värda impulsköp. Det jobbiga är bara efteråt när det svider lite extra i plånboken (som jag förövrigt hade sönder igår) Lovar att det va karma eller något som ville säga mig något istil med att "Nae karin nu får det räcka förstår du!" ...Tur att jag har stora fickor på jeansen, så mynt och plastkorten får plats!

Blev efter lite telefonsamtal på Supreme slutligen en Nitrobag från Firstaid.



Negativ detalj: Den skär sig mot min jacka..Men bryr jag mig?! NÄE DET GÖR JAG INTE!!1!

ARGH

Blir ganska asförbannad på: JOBZONE och wait for it... TOPTEMP!
Kan ni betala ut min lön någon gång?!?!?!?! Inte bara med tanke på att jag bor i dyraste landet, där maten för en vecka kostar lika mycket som för en svensk månad (lite överdrivet kanske) men det är så att det är time för deposition snart. Skulle kännas ganska underlättande att ha något att betal in när man ska betala in.

äaslgknaöjrfgÖKJSNDkjdsnfvökajsdnf

Ska klaga sönder när jag kommer till norge igen. Dom har ju haft typ tre veckor på sig att fixa det.
Fast bortsätt från pengailskan som för en stund växte  extremt inom mig ïdag så måste jag säga att morgonen varit asnice! Sov tills att jag vaknade (no shit?!) Blev till halv 12. Gjorde lyxmackor med lyxpålägg.

När jag satt och bläddrade i tidningen slog det mig om vilken extremt perfekt underbart mysig dröm jag drömde. Aww dör lite  när jag tänker på hur extremt komiskt fint det va.. Bästa av allt är att den någon gång snart kommer slå in. (Eller det är väl egentligen helt ologist kom det blir så..men känns inte helt omöjligt).

Ska klä på mig och dra till Maxi <3
Sen blir det nog en sväng till Supreme, slurka lite kaffe kanske (hahaha) och en visit hos mormor.
Ska även försöka planera kommande dagar med folk lite mer så jag vet vad jag ska göra och på vilken dag jag ska göra det. Kan ju va en typiskt bra grej att ha koll på.


Ska baaaara kolla några skatefilmer innan jag drar igång med dagen.

Over and Out

Tänk Om

Tänk om alla var moderat. Tänk om alla strävade framåt men jobbade bakåt Tänk om dom rika blev rikare, framgång e lika med, lova nåt sen bara svika det Vidare tänk om vi tänkt på vår nästa, tänk om politiker tänkt på vårt bästa Tänk om vi hade alla hästar inne, tänk om den som tjänar mest han vinner Tänk om det vore så enkelt, tänk om vi e på fel spår men har förlorat poängen Tänk om detta här är så bra det blir, tänk o gå igenom världen radiostyrd Tänk tanken, men tänk tyst för bövelen! Tänk om dom inte hällt piss i öronen På oss så lång tid att vi blivit klarsynta o kan tänka helt tydligt Tanke över ting men vi har ting på tanken Snart sitter vi med ingenting på banken Dom säger ju att allt ska bort, nu ska vi tjäna pengar. Dom säger ju att allt ska bort, nu ska vi jävlar sälja Dom säger ju att allt ska bort, nu ska vi tjäna pengar Dom säger ju att allt ska bort Tänk om Obama förändrar världen, tänk tänk om en människa i själva verket är den enda som kan vända trenden, tänk om makten var i era händer, Tänk om pengar inte var så viktigt, tänk om hela faran bara e fiktiv. Tänk dig lycklig, tänk dig hel, om du inte tänker med hjärtat tänker du fel Tänk på refrängen tänk att varje kugghjul driver mojängen men e liten i mängden Tänk om politiker tänkte längre, tänk om det va på oss det hängde, tänk tänk det, Tänk om Alliansen lyssna på Hiphop Tänk om de va straffbart o lyssna på listpop o tänk om de va lag på o gilla Talib & Pete Rock Tänk dig om Carl Bildt gillade Kanye och Reinfeldt tyckte graff va en bra grej. Tänk dej en tid där det inte e försent med ett liv där du lever ännu mer Dom säjer det e vi mot dom, men det e ju dom mot oss Dom tränger in oss i hörn där vi inte kommer loss Dom satsar på sig själv – dom runkar i motvind Dom vill du ska va rädd för deras hotbild Men tänk om allting va på ett annat vis För man måste unna sej lite fantasi

Känns som Knife in ma back

Va hos en massör i hopp om att rädda min länd(?)rygg. Det va en av de värre smärtor som samtidigt upplevts som "lite skönt samtidigt" som jag varit med om. Galet! Kändes seriöst som att hon masserade runt inne i kroppen, bland kött&blod. Då och då hittade hon punkter som gjorde att jag va tvungen att hålla andan. Tänk er en nyslipad kökskniv inborrad i ryggen - typ så kändes det. Mums. Och varje steg jag tar nu känns som att jag får jorden att skaka av daller... Blev musklerna svulna alternativt har jag fått känsel (som ej tidigare funnits) i min rumpan-möter-rygget-kroppsdelen? Je ne suis pas!

På tal om det

Minns sommaren när jag inte ens kunde döda myggor som satt på min kropp för att jag tänkte/hade fått för mig att det va någon jag kände som tidigare var människa men nu hade födds om till djur..

Tanketimme

Kommer jag någon gång veta hur "livet efter döden" känns? Eller kommer det liksom va som någon random substans bara? Tror att man föds på nytt. Lever minst en gång i varje kropp som för alltid har existerat på vår planet. Från början till slut. Hur kan man annars känna psykiskt & fysiskt medlidande? Måste ju vara för att man i något av sina forntida liv har 'been there done that' så att man undermedvetet relaterar till det. Som att det sitter ljupt inne i sjärlen på något vis. Kanske är därför man hatar vissa personer och åsiketer extra mycket. För att man just i det livet va en röv och man ångrar det. Eller dunno, men på något sätt måste jag väl ändå födas på nytt? Menar..vad ska hända med alla mina 7362514 dagliga tankar annars? Går ju inte bara att trycka på Off så är man bortkopplad... Eller?

Tänk om tänk rätt.

tnk m tnk rtt


W to the ease




Trnstn




















On my wall


            



 //Chris



Mårten N Chris, I like.

 


Igår:

Min fina syster kom med tåget så mamma plockade upp henne och mig. Åkte hem och sen vidare till mormor.
På kvällen gick vi på konsert. Peter Jöback, han är ju så mysigt mysig. (Och så sjukt snygg!) Får julkänsla av honom.


har en deal med ödet.

Wait for it.


Idag:

Vaknade av att någons mobilalarm gick igång. Med samma melodi som jag har när den norska telefonen ringer. Panik-vakning alltså. Kom på att min norska inte har något batteri, så somnade om. Men skulle ju ändå gått upp typ då..well, blev några minuter extra i sängen iallafall. Skjutsade pappa till stan (damn jag älskar att köra bil).

När jag kom hem tog jag ett välbehövligt varmbad (lovar att tempen i mina händer va på ca 15 grader innan). Sen ringde jag StellaBella som skulle ha en tenta idag (har just nu närmare sagt). Håller två tummar för henne! Va mysigt med en pratstund som innefattade allt mellan kvotering-snön-malmöbeskjutningen-att gå på fest där man inte känner en käft..etc.

Sen ägnade jag väl typ 2-3 timmar åt att ha astråkigt.KUUUUL. Tillslut åkte jag in till stan, hämtade ut konsertbiljett och satte mig på mitt favoritfik. Läste bok. Började i en ny för några dagar. Vi i Villa heter den. Asrolig. Skitbittert skrivet utifrån en otrogen mans tankar. Så självklara saker som tas upp på ett ironiskt sätt om medelsvensson, tävlingen och önskan om att va den som vet mest, har mest och räcker till mest. Hahah visa kapitel råkade jag garva högt i min ensamhet åt..Hoppas ingen såg.
Fick efter någon timme sällskap av en söt tant som åt surdegsbröd. Hon berömde min halsduk och kofta (trodde nog att det va jag själv som hade stickad dom he he)

Nu är jag inne på andra koppen kaffe idag. Denna kopp dubbelt så stark som den förra. Måste ju vakna till i skallen om det ska bli en lång kväll liksom. Blir lite Yngves häng i kär gammal härlig vana med Linnea. Ska bli niiiiice!

Nu ska jag köra automatbil för första gången i detta livet. Måtte detta gå bra..

fobier, eller något

Vet inte när det började men sedan en tid tillbaka har min största rädsla när jag är bland folk varit att plötsligt få en kniv instucken i ryggen.

Ja, vet att det är helt orealistiskt. Jag har inga direkta fienden. Vem skulle vilja dolka ner mig liksom. Men ändå. Förstå hur obehagligt det är egentligen. När som helst kan det hända.

En gång va jag till och med tvungen att be en gå precis bakom mig för att slippa tanken.
(Snällt mot bakomvarande person om det faktist skulle hända något...)
Den andra stora thingen är sjukdomar.
Känner att radioheads låttext I may be paranoid but im no android stämmer väl in på mig.
Orkar inte ens ta fram meningar för att försöka förklara hur jag tänker om det..

Ibland är det så svårt också. Vad är mest obehagligt av att: gå och tro att man har en fet farlig och obehagligt obotlig sjukdom eller att man faktist går till läkaren och tar reda på om man har någon fet farlig och obehagligt obotlig sjuk?

Menar "Det man inte vet lider man inte av"..ja det är sant..oj va motsägelsefull. Bla bla bla. Ska kolla på tv och äta glass nu. Mmmmm

öjhbjlyf vkhgvbn


Smart drag

Åkte till stan. Första som inträffade var att jag blev akutkissnödig. Snackade lite med tränarn' som jobbade. Snygg. Skyndade till bilen, åkte till Maxi för att kissa gratis och för att köpa fikabröd. Fick beslutsångest till max. Stog i ungefär 20 minuter vid kakdisken och mådde lite illa. Valde tråkiga (men alltid lika goda) chokladbollar. Satte mig i bilen. Valde den mest trafikerade timmen av dygnet. 16.00-16.30. Hade tagit fel nyckel till mormor. Hem och byta. Hemta rätt nyckel. Tryckte i mig två av chokladbollarna på fem minuter. Mår illa. Bläddrar i Damernas Värld.

Dreams, dreams Of when we had just started things Dreams of you and me It seems, It seems That I can't shake those memories I wonder if you have the same dreams too.

Att drömma om någon man tyckt om för flera år sedan kan göra en hel morgon förvirrad. Inte på något heartbroken sätt, snarare att man för en kort stund får en annan syn på livet. En väldigt smal inblick i hur det faktiskt kanske kunde ha varit. Haha I just love dreams! Blir flera världar blandat med den verkliga liksom. Ibland tycker jag om att ta mig in i någon av de där drömvärldarna för att bara chilla en stund. Där kan jag göra precis som jag vill, va bäst på precis allt, snyggast, roligast, fränast och få precis vad jag vill ha. Tur egentligen att det bara är i tanken man kan ha det så. Skulle ju bli förbannat tråkigt om man för jämnan hade medvind, gled på räkmackan.. Ae så ska det inte va. Då kan man ju inte uppskatta det fina med livet.

So funny I forgot to laugh

Hahah kom på en sak; Förut, på Jernbanetorve påväg mot tåget när vi kom där lite stressade med varsin påse i ena handen och var sin skittung väska (förstår inte hur den alltid lyckas bli så tung, jag har väl inte mycket saker med mig?! Hur ska det gå när man ska tillbaka med ännu mer stuff?) i andra handen stog några tjejer och delade ut reklamflygblad där vi passerade. "Här vill ni ha blablablabla" och sträcker mot oss med en blick som om det va självklart att vi skulle kasta iväg allt vi kom pch släpa på för att sedan intresserat och tacksamt ta emot de töntiga onödiga flygbladen.. Hur dum får man vara ibland? Haha sen va det även en gutt som försökte sälja på oss lite el där i all hast. Tack men nej tack, hinner hellre med mitt tåg än att jag binder upp mig på något skitdyrt elabonemang itusen år. Puss

Smidigheten själv

Lyckades välta ut Kajsas nypåtårade kaffekopp. Mitt i gången. Kändes väldigt lämpligt. För en gångs skull kom den okliniska toaletten väl till hands. Gick nog åt ett helt nedsågat träds omförvandling till pappersmassa för att torka upp. Väldigt passande att tåget rörde sig hit och dit så att kaffet rann likt en liten ström.. Nu luktar golvet och mina strumpor kaffe, men det är ändå ganska nice, jag menar kaffe luktar ju gott!

Att åka tåg

Fördelar: Jag blir inte illamående om jag läser. Det går att bre ut sig galet mycket mer än i ett bussäte. Det säljs kaffe som är varmt, men inte för varmt så man bränner sig. Det går oftast snabbare (än att åka buss). Känns säkrare(än att åka buss). Mer miljövänligt (än att åka buss). Inte lika många krokiga svängar (som när man åker buss).. Bättre luft.

Nackdelar: Toaletterna ser rena ut men skenet bedrar, så skabbiga. Det vinglarnär man kissar. Ett konstant tickande ljud från rälsen. Människor som är jobbiga/kan lukta illa/pratar ashögt i telefon/lyssnar på dålig musik i dåliga lurar så man hör ut/ger läskigt intryck kan befinna sig i vagnen om man har otur. Det är oftast sjuka priser. Vill man ha sig en garanterad sittplats måste man betala extra för sätet (ehh okej, känns stabilt..eller? Inte betalar jag 87 spänn föratt få sitta två säten ifrån en svettoas).

sökte efter dig på skype. du har två konton. klickade bort båda och försökte stänga av längtan efter någon som nu mer går under personer 'bekant/känner inte/länge sedan'


för en säkerhets skull.

Sitter i sängen. Har precis ätit lunch. Det är som om någon slags rök eller dimma har fyllt rummet. Vet inte om det beror på att jag torkade håret jättelänge, jättevarmt förut.. Om en timme ska vi gå till banken. Hoppas verkligen att alla i kollektivet kommer den här gången. Skulle va näst intill pinsamt om vi behöver skjuta upp det en gång till. Och jag hoppas verkligen att alla kommer i tid, för om två timmar måste vi hunnit till stationen. Gotta catch a train typ.

Nu infann sig matkoman..
Bye Bye bloggen.


i love elephant



Idag efter att perliminärkontraktskrivningen va avklarad och vårat besök på skattekontoret va över så gick vi in på Indiska på vägen hem. Lite som att komma hem. Eller det känns så Svensk-indiskt liksom. Låtsas lite att man är på Indiska där på nya tanneforsvägen eller va gatan nu har för namn hemma. Pressade nosen mot varje tesort de hade i affären och kom fram till att det va sjukt länge sedan jag drack yogite. Ska köpa det, och chai. Så mumsigt! Längtar efter min mjölkskumskanna och chailattepulvret också. Ska bli mömsigt!


ETSOTSM

Clementine: Hi!
Joel: Excuse me?
Clementine: I just said hi.
Joel: Oh! Hi, hello.
Clementine: I'm Clementine... No jokes about my name.
Joel: I don't know any jokes about your name.
Clementine: Huckleberry Hound.
Joel: I don't know what that is.
Clementine: Huckleberry Hound!
[singing]
Clementine: Oh my darling, oh my darling, oh my darling Clementine.
Joel: I don't know what that means.
Clementine: Are you NUTS?
Joel: It's been suggested.



Clementine: Well, I came back down stairs and you were gone.
Joel: I walked out. I walked out the door.
Clementine: Why?
Joel: I don't know. I felt like a scared little kid. I was like... it was - it was above my head. I don't know.
Clementine: You were scared?
Joel: Yeah. I thought you knew that about me. I ran back to the bonfire trying to outrun my humiliation, I think.
Clementine: Was it something I said?
Joel: Yeah. You said "So go"... with such disdain, ya' know?
Clementine: Oh, I'm sorry.
Joel: It's ok.

la bibliothèque

Innan vi begav oss till vårat nyfunna bibliotek som för övrigt heter Deichmanske Bibliotek så tog jag mig den sista bullen ur bullpåsen som mamma skickat med från Sverige, och sen ett glas pulverkaffe med pulvermjölk på det. Mums!



En dam visade oss vägen till avdelning Svensk, som bestog av ca två hyllor av blandad litteratur. Jag fann tre böcker till att börja med som såg intressanta ut: Vi i villa, Expert på att rådna och Lilla Berget. Kajsa hittade också tre stycken, sen letade vi upp någon mysig stans att sitta. Slutade med att vi hamnade vid det barn-anpassade bordet..på barnavdelningen. Men det va helt ok. Nådde ju ner med fötterna till marken för en gångs skull..he he.
Fram mot kvällskvisten fick vi besök av Viktor som kom och hämtade en glömd mössa. Vi tittade på Halv åtta hos mig. (Så mysig programidé), Biggest Loser Sverige (tackar högre makterna för svenska kanaler) och drack te. Samt spiste lite digestive. Nice.



dagens goda gärning

Idag när vi tog omvägen förbi Adeccokontoret vid Karl Johan för att checka lite extra jobb och (mest) för att ta en kaffe (eller två) kom en man fram och sa att han inte kunde språket så bra. Han pratade bara någon konstig form av halvknackig engelska.
Försökte hjälpa honom så gott som möjligt men när man själv inte förstår vad de på vissa punkter menar så är det inte så lätt..Fick i alla fall träna den ganska tunna skolengelskan som fanns där någonstanns långt bak i huvet. Efter en stund när vi försökt hjälpa mannen kom det en kvinna som också behövde hjälp. Så där blev vi stående ett tag, Kajsa och jag, och försökte förklara vad Annet, Regnskap och andra ord betydde samt försökte gulasida fram vart mannen bodde för att hitta rätt postnummer. Haha..hoppas det gick bra för dom sen när vi inte orkade hjälpa till mer..

Fråga:

Har man blivit en tant, när man behöver en kudde bakom ryggen för att sitta bekvämt?

Tisdag 19 oktober

Ibland
förstår jag inte vad som driver folk till saker.

Jag undrar hur extremt många borrhål det finns på grannsidan av
den vägg som skiljer våra lägenheter åt.

Jag menar, vem får för sig att borra innan klockan tio på en tisdag?! Antingen är det en person som har för mycket fritid samt har valt en skapligt udda hobby. Eller så är det en ganska usel byggfirma som gång på gång misslyckas med slagborren, typ.

Eller så har de helt enkelt bara flera tusen jättepyttesmå tavlor som de vill tapetsera lägenhetens väggar med.




Kanske borde plinga på och fråga om de trenger någon hjälp..
(Ha ha vad rolig jag är)

eftermiddag/kväll

ska byta till mina lite för slitna jeans.
sen ska vi gå till biblioteket, hittade två böcker som verkade intressanta.

fred ut.

london london

börjar känna att en kort liten resa till london med mamma skulle sitta på sin plats.
någon gång i mitt liv ska jag bo där, nära hyde park.



2009


2008


2007

tänkte bara

säga att;

- kajsa och jag åker hem den 20'e, på onsdag alltså.

- vi gick powerwalk i 50 minuter här omkring idag.

- rödlök är galet gott, men får ögonen att fälla floder.

- efter flera veckors inaktivt letande efter bibliotek så insåg vi idag när vi skulle gå och panta burkar, att det ligger ett mysigt bibliotek två kvarter bort.


aldrig ska jag sluta älska dig (hahahaha)

jonas gardell får bli den sista som sjunger via spotify ikväll.

Godnatt oslo

undrar just nu:

  1. Hur kan en värktablett hitta det onda stället och bedöva, egentligen? 
  2. Varför tar jag ibland på mig skorna som är två storlekar för små?
    Det gör ju jätteont nu..
  3. Varför har inte Thy ringt och sagt någon tid för kontraktskriveri?
  4. Har jag ont i ryggen för att jag
                 a) sover på en luftmadrass?
                 b) har sämst ryggmuskler?
                 c) har dålig karma? 
                 d) är hypokondrisk/bara ska ha något att klaga på?

  5. Varför vill jag alltid ha det som jag tidigare skulle ha kastat bort (kastade bort)?


monsterutseendet när man har pain in the rygg!


....

Kom att tänka på den gången du gick och allt var förlorat.
Där satt jag med mina grönbruna ögon och såg med blåögd blick allt jag hade förstorat.


chillar

Söndag.
Idag en såndär riktigt skön söndag med chill, god mat och ännu mera chill.

Har hängt hemma hos Viktor och Sl lite, kollade på Kobra och blev bjudna på rostad smörgås med marmelad. Mums! Har även handlat mig lite mat i form av: en rödlök, vaniljyoghurt och 1 kg broccolie.

Dock finns det ett litet minus som förstör - min rygg.
Gör av någon ansledning asont på vänstersidan.
Ska planera kommande veckor ikväll lite tänkte jag. Åker till Linköping på onsdag eller torsdag troligtvis. Ska bli underbart. Det är galet hur underbart det är att komma hem! ´

Tänkte försöka klämma in en sväng till Anna & Peter i Stockholm några dagar också. Hälsa på en liten sväng sådär. Skulle va mysigt.

Ska skriva "ta-med-tillbaka" lista också.
Kommer se ut typ såhär kan jag tänka mig:
- mjölkskummaren
- kaffe
- kaffefilter
- pasta
- mannagryn
- minutrisgryn
- socker
- mjöl
- listen/hyllan
- mitt ps2, om jag orkar släpa det
- majs
- röda linser
- ritblock
- teleobjektivet
- macroobjektivet
- bordsstativet
- framkallade foton/fotoalbumet
- tekoppen med rosor
- chailattepulvret
- sylt
- matlagningsbas
- snowboarden om jag pallar
- godispåse
- shampoo
- filmer

känns som jag glömt 25345 saker

Hair issue

2007-01-10          / 2007-01-11

(allvarligt. har jag sett ut sådär?!)

2007-03-30

fluffet..

2008-04-29


2008-07-30

Que pasa gordo?

2008-09-07



2008-09-17

före/efter (som om man inte förstår det själv..)

2008-09-20


2008-12-10/2008-12-11


2008-12-27

lagom långa luggen.
2009-01-29

långt/kort ?! Minns inte att jag klippte mig..va?
2009-04-04/2009-04-05

2009-06-04

2009-10-13

2009-11-25

2009-12-10

2010-02-02

2010-04-26


Har haft dålig-hår-dag i snart ett halv år.
Nästan varje dag.

Förstår inte vad jag gjort för jäkelskap för att förtjäna detta.
Kanske aldrig skulle borstat ut håret den där sista gången i april.

Nu är det bara yvigt, frissigt och så galet slitet i underhåret så jag nästan bara vill raka av hela kaluffsen. Skulle varit så galet skönt, (om jag sen fick ångra mig och ha tillbaka det efter 5 minuter med kal skalle.) Och det här beteendet, nästan likt ett tvång, att jag så fort min lugg blivit någorlunda lagom lång plockar fram nagelsaxen och kör på i badrummet tills det är hårstrån över hela handfatet.."Lite till, woops snett, lite till där också, fasen nu blev det ju ojämt här med, lika bra att klippa någon cm extra så det är jämt, det växer ju ändå ut snart" NEJ KARIN! Det tar inte två veckor tills det vuxit ut igen. Det tar snarare två år. Eller okej, kanske ett halvår då..men det känns som en evighet.

Som den där gången i nian när man inte tänkt så långsiktigt. Gick till frisören med tanken om att spara långt hår.

Gick där ifrån med en askort page. Vad tänkte jag? Förstår inte riktigt.


Det är sjukt hur lite hår kan göra så stor skillnad, få mig att känna mig på så många olika sätt.
God natt i-landsproblem #21

in my neighborhood:


paintskilllzzzz


känner det än.

drömde en fruktansvärd dröm.
lite utav mardröm.

hade bråttom, som om vi var jagade.
någon hade mördat någon i grundvatten, med en glasskärva likt en kniv.

va tvugna att ta oss förbi partiet.
fick in glas i fötterna, rakt igenom.
bara jag. ingen annan.

vi va tvugna att springa, kunde inte stanna.
så fort jag drog ut en skärva klev jag på en annan.






......vet inte om hjärnan min är slötänkt och reflekterade över Eden Lake som Kajsa och jag såg för några kvällar sen. Men när jag vaknade gjorde det i alla fall fortfarande ont..

det är bra, är det. kos.



(hahahaha sista bilden. Huvud axlar knä och tå)
Men, jo så atteh..

Idag möblade vi om lite så nu ser det riktigt ljust och fräscht ut.
Har facebookat lite med Kajsa. Hon är ca två-tre meter här ifrån.
Nu försöker hon somna. Jag släckte lampan och höjde musiken.
Släckte, är det med ck? Eller blev det att min släkt är lampan som höjer musiken?

God Natt Oslo.

vi räknar dagar, räknar år. en skymt av sol, en doft av vår (höst)

Har precis skrivit av större delar av hyreskontraktet, på norska. Galet lång tid tog det kan jag säga. Eller inte lång tid att skriva av, men lång tid att fatta vad allt betydde. Men nu är det gjort en gång för alla, typ. Det kändes seriöst. Lagar hit och paragrafer dit.

Tänkte att ni skulle få ta del av hur det va igår (läs: inatt när du låg och sov), när Kajsa och jag jobbade. (Om någon har intresse alltså. Annars kan ni ju typ..skrålla ner till någon bild eller lämna sidan och återgå till facebook. Well: Tog bussen mot Forskningsparken Kjeller klockan 21:16 igår. Jag tippar att ungefär 92% av alla på bussen hade samma destination som vi. Smart Club Alnabru. Lite komiskt, när bussen tömdes på hållplatsen. Som en karavan av folk som lite osäkert och snabbt förflyttade sig mot Affärsbyggnaden. 30 pers.

Väl inne fick vi vänta sittandes på ett betonggolv, SL kom efter en stund också. Sen kom kontaktperson Gunnar och informerade lite. Som exempelvis "Nu är det så att det blivit ändrade planer, vi kommer ikke trenga någon vaskehjelp utan ni ska tömma affären på frysvaror etc, är det ok för alla?" Ok, ok. Där ser man.

Så Kajsa och jag började med att stapla snuskburkar med något innehåll liknande leverpastej alt. stekfett alt. bajs i olika plastbboxar. Sen övergick vi till mozarellan. Där alla med utgångsdatum 16/10 (alltså tre dagar fram) skulle räknas och kastas. 202 stycken. TVÅHUNDRATVÅ STYCKEN?!?!?!!?!!! Ge mig istället kände jag då...

Herregud vi gjorde så mycket olika att jag inte riktigt minns allt typ. Men lite odetaljerat: plockade bort streckkoder/prislappar, tömde disk på oliver tomater tsatziki vinäger räkor etc, bygde lådor på lastpallar, tömde kylskåpsrader på pizzor smoothiefruktpåsar grönsakspåsar och körde lastpallar med handtruck till fryslagret. Det va nog allt förresten.

Haha de hade sagt att vi skulle hålla på till 08.00 men vid 01.00 sa de att alla kunde gå hem fast att de behövde två som va intresserade att jobba längre. Gissa vilka som anmälde intresse direkt! Ja, så vi jobbade fram till tre, Kajsa & jag..samt alla SmartClub'are och polackerna med förstås. Vid halv två typ tog vi ett litet break och guess what! Då va det fikatime i bakeriet. Herregud! "Spise allt!" Och 'allt' innebar bla tårta med bär, chokladkaka, äpplepaj, vannbakelser och läsk. Niiiiice!

Sen vid tre beställde vakten en taxi till oss och vi åkte hem.
(Hahah när vi stog och väntade på taxin kom vi att tänka på vilken dag det var. Vad va det för dag?! jag gissade att det va tisdag. För det va väl måndag igår liksom. Men nej, sen kom vi på att det va onsdag den 13. Så det va alltså torsdag-jättetidig-morgon helt enkelt. Pretty förvirrande när dagarna flyter ihop ibland)

                                                           Sov till ett idag. Gött mos.

Vaske lite

Nu har jag sovit i några timmar och ätit kvällsmat (frukost?).
Slängde in lite av min älskade falukorv i ugnen men visste inte riktigt hur varm eller hur länge den skulle vara inne. Efter en stund gick jag upp och började välja kläder inför inatt. Efter ett tag kom en osande, bränd lukt in i rummet. KORVEN! Men det va ingen större fara skedd. Det va mest att all ketchup hade gått fårn röd till svart i färgnyansen. Men oj så mätt jag är nu.


Inatt ja, det va nämligen så att jag vaknade imorse av ett sms från Toptemp. De behövde folk till ferskvaredelen av smart club. Men man va tvungen att behöva erfaring för det. Så jag klicka bort det och somnade om. Men sen senare vid typ tolv plingade det till igen. Då visade det sig att de ska öppna ett Smart Club i Alnabru eller vad stället hette. Det behövdes vaskehjälp där mellan 22.00-08.00 så jag slängde mig på luren och tänkte att "Detta är precis vad jag är gjord för" typ. Både jag och Kajsa fick oppdrage och fick reda på att även SL också skulle dit och jobba.

Så nu sitter jag här och funderar på vad jag ska klä på mig. Oömma kläder känns ju som prio ett eftersom det stog att de ville ha folk som "bretter opp armene, tar i tak og ikke er redd for vann og såpe." Haha undrar hur detta kommer bli. Känner lite mjuka sköna leggins som man kan glida omkring i på såpagolvet, och en sladdrig ganska ok bomullskjol (kan ju faktist va lite nice att känna sig lite nice ifall det råkar finnas någon kille som ser nice ut där, lol) samt min gamla gula älsklings volcomt-shitt. Den har då både varit med om det ena och det andra kan jag säga.

Nu ska jag kladda gelé i huvet och hoppas att det håller sig på plats.

XXXO Fred ut


"We...I and I"




Volcano

Har hittat en mysig ny låt.
eller den är nog inte speciellt ny för vissa, men i mina öron.

Damien Rice - Volcano

Har aldrig tyckt om det namnet 'Damien Rice', vad är det för artistnamn liksom. Ris. Får mig att tänka på asien.

Volcano där emot! Får mig att dra tankar mot volcom stones. Som jag förknippar med högstadiet, kärlek och en kultur.



Tänkte på en annan sak också:
Spotify's reklam. Mellan var 3e låt. Ja okej, det köper jag.
Det är ju deras sätt att gå med vinst.
MEN! om jag ska behöva sitta och lyssna på norska jenter & gutter som snackar om saker man ska köpa kan dom väl åtminstonde låta mig få lyssna på de låtar som jag väljer?

Nej.
Tydligen inte.

Utan istället så blir det någon mystisk o-vald shuffle som väljer random covers av alla möjliga slag..
Och mellan säg var 4e låt tas en liten paus..Dunno why?!

(Såg att shuffle visst va iklickat. My bad! Men de där pauserna är minsann inget jag mixat med!)

Bonjour


Har tagit beslut. Ångrat. Ångrat tillbaka. Stått fast vid beslutet. Velat. Tänkt om. Räknat och funderat. Kommit underfund. Tänkt långsiktigt. Frågat om råd. Lyssnat. Frågat fler. Kommit fram till ett beslut. Bestämt att stå fast vid beslutet nu.

Great, ska bli intressant att se hur detta tar sig.

Fred OUT

Chillar. Tänker. Velar. Drömmer.


omkring idag förra året, ungefär





And What I am to you is not real
What I am to you, you do not need
What I am to you is not what you mean to me
You give me miles and miles of mountains
And I'll ask for the sea

Don't throw yourself like that
In front of me
I kissed your mouth, your back
Is that all you need?
Don't drag my love around
Volcanoes melt me down

things I like

 


















nämen

hahah

hittade en halvgullig video när jag sitter och spelar guitarr samt sjunger.
från 2007-05-03
en bit in i låten sjunger kajsa också.

undrar om vi skrev en oupptäckt hit.

kanske borde söka till idol

Nu: Pastasås Ost med smak av ost, svamp och skinka. Vi säger så.




6 oktober

Det regnar utanför vårat lilla fönster. Det är kallt och luktar höst.
Vi har kommit iordning lite mer i lägenheten/rummet nu. Men till lite utav en förskräckelse upptäckte jag inatt att vi inte har något element i rummet. Vilket betyder att det är iskallt precis vid fönstret och på golvet. Ska nog ringa hyresvärlden Kenny imorgon och klaga lite.

Idag har jag mailat runt till olika människor hit och dit, i hop om att få något skapligt jobb snart. Det känns lite segt och långdraget att inte ha en riktigt rutinpräntad vardag bestående av tidig och stressig morgon, hårt jobb, lunch en halvtimme, sen tidnedräkning fram tills det är dags att gå hem, käka kvällsmat och däcka i sängen vid tio.

Lite utav vad jag önskar mig just nu.


Kajsa och jag åkte hem till Julias, SL's och Viktors nya lägenhet, den va mysig. Kändes verkligen som ett hem, och varmt var det också. Kempe fint. Vi tittade på Fjorton Suger och myste. När vi sen satt och väntade på trikken hem så snöade det! Eller det va väl lite mer som snöblandat regn, men ändå. Mysigt.

Jag längtar till julen när man kommer hem till Linköping och hem till huset där det luktar sådär mysigt som det gör på julen. Alla julsaker som hängt med i tusen år är på sina rätta platser och det finns köttbullar som är hur goda som helst. Åhh ska bli underbart. Visst..det är bara 2 månader kvar.


Önskar att det blir lika mycket snö i går som det va förra vinter. Fast det behöver dock inte va lika extremkallt som det va då. (Alternativt att jag köper mig några vinterskor istället för att gå med vans i 30 minus)



pigga tjejen på bussen

är kissnödig. men vågar inte gå genom hela bussen för att vingla på en äcklig toalett.
bullpåsen som skulle frysas in när vi kommer fram är slut. hahah.

är svettig. mums.



men nu är det bara två & en halv timme kvar som tur är.

smell you later

måndag

har idag köpt:
säng
gul kofta
stickad grå'aktig kofta
ett slags klädesplagg, med fina knappar
en blus
en fin analogmössa
en halsduk
en jacka a la bombarstil..typ
galet mycket mat
(och betalat hyra)

bye bye pengarna

fick en stavmixer och en mysig "Lättlagad Gi-mat"-kokbok

har packat saker. förstår inte hur det kan bli så mycket i väskorna när det ser ut som nada när det ligger på golvet.
och hur kan det väga 100 ton?

har fått fetaste rethostan igen, så måste väl släpa med min stora hostmedicinsflaska hela vägen till O-slow (he he)


inte 24 timmar.

och varför stod du annars här?
du kunde valt den andra vägen
du läser mig kapitel för kapitel
jag är mindre stolt nu, mer förlägen.

du min kärleksvän i livet.

har sett hur sommaren gått mot höst.
en enda sak är givet.
du bär min luft i ditt bröst.

som kärlek vid sista ögonkastet. alltid så.

är hes.
det va en sjukt nice kväll igår.
linköpingskvällar är alltid så galet packade med händelser.
som att man trycker ihop 3-4 kvällar på en och trycker spola fram.



vid vissa tillfällen finns nog inget annat att göra än att lyssna på hjärtat & följa känslan i magen istället för vettet i huvet. det bara är så. men man måste lära sig om när de få tillfällena dyker upp.

som typ..igår.
borde väl följt muskeln som pumpar blod istället för att insett hur det va sen.

ska äta bambuskott med champingoner och ris.

.

haha.
varje gång det varit snowboardsessions i stan
har jag varit ovetande om det.

på något vänster hamnar jag ändå alltid där.
på plats.
kanske är någonting inom mig som drar mig dit, som en slags kompass.

sweet.

(kom helt random att tänka på att b-filmen Fjorton Suger, faktist är en ganska helt okej bra film. den är mysig. påminner om en känsla. )

snart ska jag träffa unni linnea och micke. kommer bli awesome!
ikväll blir det en klassisk yngves-kväll, det tycker jag om.










vill ha snö, jul och en (mysig, hemlig) sak till.








when your big in japan


somna i norge - vakna i sverige

efter 12 timmars resa sitter jag i mitt vardagsrum.

på vägen hem körde bussen på en älgkalv eller något liknande.
läskigt.

har kört bil i mängder idag.
och varit på yngves, home sweet home. he he

nu ska jag äta dyr svensk glass och njuta av den.
(trots att jag på något vänster gått upp i vikt istället för ner, senaste månaden)