Det skrivs om värmebölja men jag fryser.

Riskakor och yoghurt. Det är vad min mage tycker är okej att äta. Aptiten är lite död efter senaste förkylningen och allerginatten.


Nu är min rast över. Dags att sprätta kartonger och plocka varor igen. Tre timmar kvar.

VILLHASNÖ

 
 
 

Ä N T L I G E N

Det är så skönt att va tillbaka i civilisationen. Att inte bara ligga i sägen och kolla på filmer. Fast det är såklart ganska mysigt, om man inte svettas, fryser, snorar och har ont i halsen...
 
Nu är jag iallafall äntligen bättre så har fått träffa mina saknade favoriter. I förrgår var jag inne i stan och shoppade som aldrig förr. Skönt! Gick lite nuts, men ibland får man unna sig. Efter några timmar ringde Kajsa som hade tränat klart så då åkte jag hem till henne och drack te. Supermys! Efter ett tag så åkte vi tillbaka till stan och shoppade lite till, varför inte fortsätta när man är i ett bra flow?! 
 
Igår var jag åter igen inne i stan, men lyckades hålla hårt om plånboken så det blev inga inköp alls. Istället fikade jag med Unni & Linnea på Chocolate. Så himla mysigt där. Vi åt hallonscones och drack mjölk. Haha. Linnea och jag började garva när vi hörde att Unni beställde ett glas mjölk, som ett litet barn. Men det slutade med att jag själv också köpte det. Så smarrigt! Efter ett tag va det dags för mig att bege mig mot jobbet som jag inte har varit på över två veckor. Kändes skönt att komma tillbaka, träffa alla fina jobbarkompisar!
 
 
 
 

Breakie

 
Varma Äpplen med lingon, kanel & Soygurt
                                                                                   
1 skalat äpple
frysta lingon
4 msk soygurt
kanel
 
Skär äpplet i supertunna skivor. Micra sedan dem tillsammans med lingonen på ca 600w i någon minut. Tillsätt sedan kanel efter behag och soygurten. Rör runt. Klart! Det är så sjukt gott det här, och mättande. Plus att smakerna ger mig lite X-mas feelings!!

C H R I S T M A S C O M I N G U P

 
 
 
37 dagar kvar.
Trettiosju dagar kvar, fyllda av julshopping, julbak, julmusik så man blir trött i öronen, julkalendern, juldofter och julmys. Helt fantastiskt. Jag älskar julen! När jag så småningom flyttat till någon stor härlig lägenhet med högt i tak kommer jag att ha en gran i varje rum. Lätt. 

S Ö N D A G 17 N O V

 

синий-màu xanh-blue-blau-नीला

 
 
 
 
 
 
 
 

I <3 C O L O R S

 
 












 
 

Keep it dizzy.

 
 

1908-

 
 

Seven days a week, every minute of the day.

 
 
 
 
 

03.41

Jag kan inte somna. För tre timmar och tjugo minuter sedan var jag oerhört sådär akut-trött som man kan bli. 
 
Efter att  försökt snyta mig så mycket jag bara kunde i hopp om att få en skön, rofylld natt med syresättning via näsan slängde jag mig i sängen.
 
Och hur gick det då? Kan ju bara lite mildt säga att det gick ju åt skogen. Näsan täppte igen nästan direkt och med den vanan i att ha förkylningar va jag medveten om att huvudet skulle kännas tungt mot kudden. Jag hade rätt. Ett tag lyckades jag ha det högt upp på mina fem staplade kuddar, men som det låter så va det inte heller speciellt skönt. Ju mer jag kasade ner desto mer började trycket över bihålorna smyga sig på. Det gör ont nu. Klogotimman deluxe.
 
Ja vad gör man när det inte går att somna? Musik tänkte jag, det fick mig ju att somna under hela tonårstiden så det borde ju gå bra nu med. Nej, för då ska jag ju såklart ha den musiken som jag lyssnade på de åren också. Så nu är jag en Spotify-lista rikare. 95 låtar på 40 minuter. Dock med en gnutta besvikelse över att El perro del mar's låt Party inte finns tillgänglig på Spotify..
 
För att försöka bli trött har jag även:
- spelat candy crush
- läst bloggar
- läst Aftonbladet.se
- läst på en av mina standardsidor 1177, vårdguiden. (Som vanligt tror jag också därför att jag har trettioelva nyupptäckta sjukdomar. Måste sluta va så hypokondriskt mottagande av allt som låter farligt)
- druckit en vattenflaska vatten
- tittat ut genom fönstret, försökt se stjärnfall. Såg inget.
 
Nu ska jag försöka riktigt ordentligt. Tänker att om jag fantiserar om vad jag ska äta till frukost (äter ju i och för sig nästan alltid samma sorts frukost) kanske jag lyckas få några sömntimmar.
 
xoxo

Femtio nyanser av självporträtt

 
Idag är typ femte dagen som jag är råförkyld. Det kan gärna få gå över till imorgon för då vill jag kunna jobba.
 
Min pappa tipsade om ett program om fotografering som svt hade visat igår. Idag gick reprisen och vi såg det när vi drack vårat eftermiddagskaffe. Jag åt min första lussekatt för i år. (I förrgår kokade vi knäck också, jag får höra mer och mer att jag tar ut julen lite förmycket i förskott.) Visserligen är det bara den 14 november idag, men jag kan inte rå för det. Jag älskar allt som har med julen att göra så varför inte börja i tid?
 
Tillbaka till programet som vi tittade på i eftermiddags. Johan Rehnborg och Henrik Schyffert har tillsammans gjort ett program som handlar om fotografering och sättet att ta bilder, tolka dom etc. http://www.svtplay.se/video/1595949/del-1-av-6  Det inspirerade mig till att plocka fram min kamera igen. Den har jag inte användt på jättelänge. För några år sedan hade jag med mig den överallt, jämt verkligen. 
 
Oavsett om man är intresserad av konst & foto eller inte så va programmet något jag kan rekommendera indeed. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

-You can definitely talk the talk, Mr.

 
 
 
 

S O L - J O R D - V I N D - E L D - V A T T E N - S N Ö - K Ä R L E K

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fobi & Dagdrömmeri

För tre timmar sedan började det skymma. Jag lyssna på min Spotifylista Tills döden skiljer oss åt. Trots hög volym i lurarna tränger bilradion igenom. Am I wrong på Mix Megapol. Den låten får mig alltid att tänka på Köpenhamn, baren Farfar och min vän Emil.

Vi köpte mat i driven på mc donalds förut. Cesarsallad med vatten & bröd. Alltid när jag äter delar jag automatiskt upp allt på tallriken i katigorier, en störning jag haft hur länge som helst. Katigorierna lite förenklat är
1. Protein=går att äta hyfsat mycket av
2. Kolhydrater=ät inte för mycket, helst inget alls
3. Fett=NEJ, farligt
4. Socker=NEEEJ, också farligt

Oavsett om jag bryr mig eller inte vid tillfället jag ska käka så är det så hjärnan gör med maten..

Sen har jag även en katigori numer 5. Mat som ger mig en känsla av att jag kommer få ont i magen eventuellt bli matförgiftad eller spy av=inte en chans att jag ens provar lite.

Bland det värsta jag vet i livet är att må illa. När som helst, var som helst. Det är fruktansvärt vart man än befinner sig.

Söndag 1244

Det är Fars Dag, så vi har gjort en slipstårta, precis som när vi var små.
Mamma & pappa kommer hit i eftermiddag och fikar. Sen ska jag åka med dom tillbaka till Linköping.


Ligger i sängen och chillar lite, hämtar krafter inför en ny vecka fylld av jobb, plugg och förhoppningsvis endel träning, om jag hinner bli frisk vill säga.

Kom att tänka på att den här vintern och starten på 2014 kommer vara väldigt olik de senaste åren för mig. Två år i rad har jag firat nyår i St Anton, varit den som reste iväg. Iår är det jag som är den som blir kvar hemma. Två av mina närmsta vänner flyttar. Det gör inte jag, för den här gången tackade jag nej till den grymma centrala lägenheten jag fick.

Mitt liv måste få en touch av någonting nytt. Jag har tankar som sliter och drar åt alla möjliga håll. Men ibland är det svårt att avgöra om man ska följa hjärtat eller hjärnan. Det träffar rätt när det är någonting som känns bra i magen, då vet jag vad jag vill. Den känslan är sen bästa, när jag har klart för mig att såhär precis vill jag ha det framöver.. Jag hoppas den känslan snart kommer tillbaka.

Höst i Stockholm

Jag ligger nedbäddad i en stor skön säng på Kungsholmen. Tekoppen är snart urdrucken och jag är halvvägs in i Wallander-Byfånen. Den tredje filmen jag kollar på idag. Och det är inte bara för att det regnar och är kallt ute som jag ligger i sängen idag. Jag är nämligen sjuk. Som vanligt har jag tajmat in att bli dålig lagom till att Winter Show 2013 går av stapeln. Typiskt va. Natten till idag va fruktansvärt lång. Mina trumhinnor sprängde och jag trodde jag hade fått öroninflammation, men efter en taxiresa till Närakuten och en stämpel till i högkostnadskortet kunde det konstateras att jag åtminstone inte hade nån inflammation. Skönt det iallafall, men den vetskapen hjälpte ju inte till att få bort smärtan ändå. Så ytterligare en taxiresa till Apoteket och sen tillbaka till sängen. Kan dock nu i efterhand konstatera att Ipren är det som fungerat bäst hittills. Och tack gode gud för att jag har så fina människor i min närhet. Min syster har pysslat och tagit hand om mig, precis som när man va liten och ynklig, precis vad man behöver när man är sjuk. Det känns skönt att veta att hela familjen är i samma stad ikväll, även om vi är utspridda på olika platser.