finbesök från sverige. avstängda vägar. ett immunförsvar som sviker. massor god mat.

Det här med bloggande har legat nere under ett tag. Av många olika anledningar.
Tänkte dela Jakobs senaste ihopklipp av film som en kompensation av denna frånvaro.
Vill även passa på att gratulera Stella & Peter om fyllt/fyller år. Grattis till er!
Nu ska jag slänga mig i sängen för att bli friskus.


sol i sinnet, brun inne/ Rudolf



denna fann jag oerhört skojig. go ahead and watch.


annars har det öst sol pretty much the whole day. jobbade 8-12.15
efter det köttade jag lite i nasserein. all by my self.
hängde bland kidsen i barnbacken på slutet.
kändes lite halft missplacerat, men provade att åka switch. insåg att det faktist bara va att göra som vanligt fast tvärtom. så det gick ju awesome, fram tills att jag vurpade totalt mitt framför ögonen på en snowboardlärare och hans två nybörjarelever. då catchade jag bussen hem och hängde på solbalkongen en timme tills sofia kasper och jakob kom hem. nu är det laptophäng med öl och choklad. möms. på måndag är jag ledig och det sägs bli sooool. kanoner!

Tre korta

- Igår åkte vi till Landeck, på kvällen tog jag och Forss en löparunda.
- Idag när jag åkte ensam fick jag några galet awesome åk! När jag kom hem byggde vi en snöbar.
- Nu ska jag och Forss ut och springa upp & ner. Hurtbullarna fo sure.


tajmar in det

Totalt bra kanonväder. Och jag är ledig! Sweet!
Har troligtvis sovit askonstigt på min vänsterhand för den är helt stel. Men den mjukas väl förhoppningsvis upp under dagen, i solen. Yay!

Ska föröska käka klart frullen, greja och hinna ner och hämta brädan i skidrummet inom loppet av 40 minuter. Kan tyckas vara tid med marginaler för den snabbe, men då jag inte är jättebra på att va snabb i vissa längen (i hallen, ta på sig alla lager av kläder och skydd och kläder igen och sånt) återstår det att se om jag hinner. Förhoppningsvis.

Dagens frukost: ostmackor med varm oboy! Mmmmmums. Bra start på dagen.


webbcam-bilder <3

Smell U later dudes!!

snowballwar



Igårkväll va det snöbollskrigstime. Det va nice.
Nu är jag ledig till lördag och ikväll ska vi som de flesta andra svenskar till Kandahar.
Kanoners.

Tjohej!

Imorgon ska jag jobba. Just nu känns det lite såhär:


Herr Ober is bitte!


på banan

Efter X antal dagar utan snowboardåkande hann jag idag äntligen dra ett par åk efter jobbet.
Dock va extremt få liftar öppna så det blev bara runt Nasserein och Galzigbahn. Provade om mina skills när det gäller att åka knapplift fanns kvar. Kan säga att jaao var väl inte så kul som jag mindes det. Så kanske första och på ett tag sista gången det blev knappen, eftersom de bara finns där backarna är ganska falcka (barnbackarna liksom).

På vägen ner till byn stannade vi till en snabbis på KK och sa hej till Sara som jobbade. After that we went shopping. Eller jag iallafall, köpte en buff som det tydligen så vackert heter. Rosa I love. Brukar ju oftast va i tidig ålder man som tjej dras till färgen rosa, men för mig är det tvärt om på något sätt. Ju äldre jag blir desto mer uppskattas den härliga färgen. Gu så glad man blir av den, färg <3
Gick även lös på Surfers Paradise och skaffade mig en rejäl och enligt mig galet snygg ryggsäck. Dä ä najs!

Imorgon blir det möjligtvis (förhoppningsvis inte) jobb, sen ska jag vara ledig ons- tors- & fredag. Kanon! För då tajmar jag in soldagarna om det stämmer som är sagts. Sweet!
Hej Hej!





Snygga grejjer vaaa?

PS1. Jag saknar mitt tv-spel så fruktansvärt mycket! DS1.
PS2. Och självklart saknar jag alla er där hemma, lät som tv-spelet kom på första plats men de vet ni det äre ni som gör<3 DS2.


dagen via iphone (så mycket ser man)


Andreas kom och åt frukost


Kollade på Futuramafilm och blev trötta av frullen


Piggade upp mig med lite choklad. muuuums


Kollade ut och såg att det fortfarande yrde snö som bara den


Klädde på oss massa kläder innan vi gick ut


Syster Karin skjutsade lille Andreas till återkontroll hos farbror doktor


Hej Forss


Mittemot läkarmottagningen, vid turistinformationen finns massa assmarta sånna här som ovan.
Strolz Christian är placet där vi bor. Så förhoppningsvis lyser AP-knappen röd resten av säsongen. Om vi inte blivit utslängda liksom. Men eftersom vi är som små gulliga änglabarn är oddsen inte så höga för det känner jag! Ez gütt.


Taggad


Läkarbesöket gick bra. Varken Forss eller jag flippade ur. Kanon.
Här på väg till bilen igen.


Egentligen är Forss bil inte en bil utan en tidsmaskin. Idag hamnade vi på 1998-talet.
Awesome.


Mötte en liten vovve när vi kom hem.
"Klappar man hunden kommer den följa efter!!"
Vad gör jag? Klappar den ofc.. Fick sällskap ända fram till dörren..


Making pancakes


Lunchtime. Morotspannkakor och äcklig sylt. Funkade helt okej.


apelsin på mitt tangentbord // frulletime indeed

Här sitter jag på min lediga dag, hur sugen på att åka som helst. MEN! Det slutar ju aldrig kaos-snöa. Skulle liksom vädra i köket/vardagsrummet lite snabbt sådär bara. Hur ser det ut när jag kommer in där en minut senare? Jo det yr snö överallt och är svinkalt såklart. Kanon! Då stängde jag fönstret och bestämde mig för att chilla nu på förmiddagen och dra iväg om det blir bättre senare.

Har visst  lovat att fota min dag via iPhonen idag,
(för att påvisa att bilderna faktist inte alls blir speciellt bra, klagiklag.) Så ska väl försöka få till det.



ÅH JAG VILL UT OCH GLIDA JU!
Stannar jag inne kommer jag bara snaska massa onyttiga saker.
Saknar mitt tvspel och mitt gamla älskade gameboy som jag inte hittade när jag skulle packa ner det när vi åkte ner hit. Buhu. Minns när man va litet kid och vi åkte till Sälen på sportloven (bästa veckan på hela året). Då va det gameboy-battle med David. Link-kablar hit och dit. Tetris och Musse-spelet alltså. Så galet bra, man kunde nästan sitta i timmar och gamea.

Well well, dax att käka upp frullen som bestog av lyxmacka á la österikisk semmelbulle med ost & tomat, babbelsin och te. C'est bon! Ser dock redan fram emot lunchen. Pannkakor!! Oj vilken gottegris jag är ibland. Men ibland är det okej och som Anna & Peter säger: Vill man så Får man. Väldigt bra motto tycker jag. Dock får man väl försöka dra en gräns vid hur ofta man bör dra det.

Uaahh där fick jag en te-kallsup. Herregud va beskt och onice det kändes. Så nu har det varit både apelsin och te på tangenterna. Mums.


från när Sofia & jag fick för oss att gå (klättra) upp i pisten till shottrallyts slutdestination KK



Update: Nu kom Andreas och knackade på dörren. Yay! Med sig hade han sin externa hårdisk så nu blir det Futurama-marathon. Sweet! Hoppas bara Sofia mår lite bättre snart, stackars lille söte, ligger i sängen och pratade om feber. Krya krya!

currysnask och annat snask

Sofia, Andreas och jag tog bilen till Mprise för att handla mat. De stängde tidigare pga att stora vägen skulle stängas än en gång.. Jahopp liksom, så då packa vi in oss i bilen igen och begav oss till Spar, där det va totalt utplockat i hyllorna. Blev trots det en lyxinhandling. Köpte mer snask än vanligt, för ibland får man det. Och det är ju lördag liksom. 3 milkachokladkakor (mmmmm) vitaminsaft, gott bröd, ost, CURRY (äntligen en krydda jag kan hantera i köket) en riktigt snaskig kaksak, jordgubbsylt och mjöl så nu kan jag fixa pannkakor. Mmmmmmm!!!

Nu är det Lördagsmys i sängen med lilla familjen. Tänkte låta Forss välja första filmen, hoppas han har bra smak.
Hej då bloggischläsareeee.

Tur att jag älskar snö iallafall..




webbkamerorna från några delar av Stanton idag. Dä ä najs..eller. Måttligt med snö är ju bra, det behöver ju inte överdrivas. Inte nice när man kollar på bilder från hur vägarna till och från byn ser ut. Väggarna av snö liksom.
Läskigt! Och om det nått lokaltidningen hemma i Linkan så är det väl ganska stort, I guess.

http://www.corren.se/Varlden/?articleId=5897907&date=&menuids=


några sköna för mitt öra


ner som en pannkaka, upp som en sol + GALET MED DUMP

Till skillnad från igårkväll mår jag idag kanon. Eller okej imorse va det en plåga att kliva ur sängen. Hade dessutom ställt alarmet 15 min tidigare än vanligt, så att jag skulle slippa springa ner till jobbet (som jag senaste dagarna gjort.) Dagens jobbångest var total, drömde till och med i natt om hur jag sprang upp och ner för trapperna mellan alla lägenheter. Blir så trött på mig själv för att när jag väl är på jobbet så är det faktist relativt roligt. Extremt varierande och jag lär mig engelska. Idag har jag bland annat skottat två gånger, skivat röbettor, städat badrum, tvättat, matat chefens katt och torkat fönster. En lite mix sådär. Dessutom va det inte så stressigt idag eftersom nästan inga gäster kunde åka iväg eftersom de hade stängt av alla vägar till och från St Anton, om jag fattat rätt.

Igår va det tydligen någon lavin som svepte över en hel motorväg borta mot Pettneuhållet och överlag snökaos. Idag på förmiddagen snöade det inte men nu ser jag att det har börjat kräksnöa igen. Hopp, jag som tänkte gå till Spar och köpa tandkräm... Världsproblem.

Sitter och väntar på att Sofia ska komma hem efter en skiddag i puder, och att Andreas ska pallra sig upp ur sin säng och komma hit och hänga istället! Det är ju liksom ganska sällan man kommer hem och det är tomt här hemma så känns lite weird att sitta här i ett tyst kök. Eller nä det är ju inte tyst iofs. Diskmaskinen har en tendens att låta ganska jättemycket och så snyltar jag på Andreas Spotify, så går det om man glömer att logga ut från min dator. Mihih.

Om några dagar kommer pappa ner! Det ska bli superkul! Saknar familjen och vännerna där hemma en uns kan jag erkänna! Så att pappa kommer ner en gång innan den stora skaran kommer blir awesome. Hoppas jag kommer kunna vara ledig mycket den veckan. Imorgon är jag ledig och nu veckan som kommer ska jag få va ledig mer än veckan som gått. Hoppas det inte ändras. För jag är galet sugen på att kasta mig ut i backarna och åka lite nu när de kommit så galet med snö!

Borde kanske börja använda kameran mer, så jag har något att visa er. Men den hamnar lätt hemma när de andra alltid har med sina GoPros och sånt. Well, jag kanske snor lite bilder av dom senare.

Nu ska jag lägga mig och chilla i sängen ett tag, glo på Snabba Cash (eftersom aldrig några..Forss..nappar på den filmen när jag ger den som förslag) och snaska massor godis. För det är ju visst lördag idag. Kanon!!

XOXO

lite av dagens innehåll. go natt

  1. blev inte utskälld på jobbet idag en endaste gång - kanon
  2. vaknade med ont i halsen, igen - tror jag har feber
  3. har kört bil skrikandes till st jakob i snökaoset, gick sådär - kom iallafall fram innan de stängde av vägen
  4. kollat på An Idiot Abroad några timmar med Sofia, Andreas  & Victor - slutade med en rejäl powernap 
  5. ätit godis
  6. insåg att det tydligen är fredag och inte torsdag som jag gått och trott hela dagen, fast att jag igår trodde det va torsdag men någon sa att det va onsdag. det här med dagarna gör mig lite förvirrad.

Det har dumpat hela dagen så på jobbet fick jag skotta balkongen x2 och entreområdet x2, kändes inte jätteawesome eftersom snöskyffeln hela tiden höll på att gå sönder. Fick kakor, nesquik och ett halft paket smör som plåster på såren. Ibland är det bra att svenskar bor på jobbet, även fast det är de som stökar ner mest.

Nu ska jag käka och sen begrava mig i sängen. Igår gick jag och la mig vid 21. Kommer antagligen slå det tidiga rekordet idag. Är det mänskligt att va såhär trött bara för att man jobbat 8-14 ?!

Hej då bloggen!


2012-01-05

Trots att det bara gått fem dagar av det här året har det hänt ganska mycket, och ingenting. Bland annat har Andreas brutit sitt nyckelben. I förrgår, när det va extremt bra väder och skön snö så va vi ganska tidiga ut i backen. Rendl bjöd på skönaste åken hittills denna säsong. Glassigt. Vi köttade rejält och efter min vurpa där jag tog det mesta av landningen på nacken/axeln kände jag att det var dags att lugna sig. Vi chillade lite och tog en öl på beachen (ovanför parken) där det va lite fler svenskar.
Tog Rendelbahn ner med Jakob och de andra åkte ner. Det va efter det som Forss nyckelben small, när de åkte senare på eftermiddagen. Så kvällen spenderades på sjukhuset och åter igen fick jag panikångest. Skulle ju va lite trevligt att kunna vistas på sådana ställen utan att börja gråta. Operationen gick iallafall bra och nu har vi sjukstuga här hemma.


En opererad Andreas, Jakobs foto

Igår jobbade jag 8-12. Börjar komma in lite mer i rutinerna men det går fortfarande sådär och det är väl inget höjdarjobb. Fick åtminstonde lönen för december igår så det va ju gött. På eftermiddagen kom Calle förbi, på kryckor, stackarn. Alla skadar sig heela tiden här nere. Lite o-najs. Gjorde goda hamburgare = lyx! Kollade några avsnitt av Greveholm och citerade ofc.

 
Making awesome hamburgers with Calle!

Det supersnöar idag så det va inte jättemysigt att va ute och gå förut som jag var. Ska snart ut igen, måste fylla på kontantkortet. Galet ovan med kontantkort efter alla år med abonemang så det är lite svårt att ha koll på när det är dags att köpa nytt. Ska försöka catcha en buss men de går bara en gång i timmen. Kanon liksom. Men det är ju inte så förfärligt långt, mest att det är jobbigt att gå när det är halt och sånt.

Imorgon ska jag jobba. Yay! not. Men ska tydligen lära upp en ny tjej, så det borde ju betyda att jag inte är helt tappad bakom vagnarna om jag får det som uppgift. Well well.
Längtar till nästa vecka för då ska jag få va lite mer ledig har det sagts!


lugnet efter stormen

igår va det slask och regn överallt. det va nyår och det var fest.
började kvällen med tacomiddag med sofia andreas och jakob.
sen skjutsade jag forss till sitt jobb eftersom han och victor tyvärr behövde jobba fram till elva, tolv typ.

det där med snökedjor är ju kanon. men det hade antagligen inte busslasterna med vilseåket folk insett som helt plötsligt och dåligt tajmat kom körandes och blockerade vägen ut från vår gata. så det tog ett himla bra tag innan de lyckades backa runt och flytta på sig. åter hemma efter bilfärden korkades det upp. fast jag tog en power nap fram till 10. det va skönt. vid elva kom danskarna över på lite förfest och sen drog vi in mot bygatan och mötte upp med calle och lite fler folk utanför bobos vid tolvslaget och gick sen ner dit där det va galet fullt med folk. trevlig kväll och natt indeed!

idag är det chilldagen fo sure. till vänster om mig i dubbelsängen ligger sofia och sover djupt och till höger ligger jakob med datorn på magen, precis som jag, och kollar på legaly blond. riktigt djup film. trots att det är dagen efter nyår har jag faktist redan varit nere en sväng på jobbet och gått igenom lite grejer inför imorgon. så känner att det va dagens "duktiga sak att göra" kanske ska städa lite senare också, välbehövligt, så kan jag slappa med riktigt gott samvete sen.

idag är det plusgrader och all dump som kommit smälter som antarktis. a lot helt enkelt. lite trist, fast jag tror inte någon är direkt kapabel till att bege sig ut och åka idag ändå så just för stunden spelar det ju ingen större roll. "imorgon blir det liftöppning" hette det igårkväll på förfesten.

nu ska jag äta lite lunch och chilla vidare. funderar på att traska bort mot st jakob för lite tv-spelshäng. riktigt passande en dag som denna.

jag hoppas alla ni där hemma har haft en riktigt härlig nyårsafton och att detta år kommer bli kanon, att inte jorden går under och att jag vinner minst en miljon. årets nyårslöfte är att lära mig åka switch och att jibba lite.

puss & kram