candle in the wind

Idag har det dumpat a lot! Dessutom har det blåst som en orkan så det har yrt snö överallt. Kanonkul när än av arbetsuppgifterna på jobbet är att skotta. Skotta, skotta & skotta! Så nu har jag fått muskler som hulken, när han är grön! Har även knackat på dörrarna till 3 lägenheter varav vid varje dörr öppnade kalasbakis grabbar som va på semester från Sverige och Danmark. "HEJ ÄR DET LUGNT OM JAG KOMMER IN OCH STÄDAR LITE?!" (på engelska)

De flesta va sådär lagom glada men det gick lite bättre när man insåg att de va svenskar så det gick att snacka lite med de. Så idag har jag cashat in lite på jobbet, behövligt. Sen på vägen hem hjälpte jag två tyskar som satt fast med sin fina bil. "Ni borde skaffa snökedjor" klämde jag ur mig lite sådär lagom världsvan vid detta väder liksom.. De kom iallafall loss och alla blev nöjda och glada.

Hemma satt Sofia Forss Victor & Jakob i köket och kollade på dagens fångst av GoProfilmer. After that we åkte till Mprice och shoppade loss. Nyårsmiddag detta år kommer bestå av TACOS! MUMS! Är ju inte så snabba på att handla så där va vi säkert i 40-50 minuter innan vi fick skjuts tillbaka hem av gullisen Forss.

Sen dess har jag hunnit duscha, äta mat. Och får ej glömmas, varit på toaletten med vårat fula stearinljus eftersom lampan där också har gått sönder. Kanonkul. Kanske är dags att komma ihåg att säga till hyresvärden om två glödlampor, bitte.



Nu ska vi äta bulle och dricka handmade kaffe (om Andreas får tummen ur någon gång.)


byteshandel

Fick mina bindningar bytta gentemot sex stycken stiegl på Surfers Paradise. Bra deal indeed!


27 december - Back in STANTON

Efter en uppgång vid 04.30 har det hunnits med att åka flyg 06.00-8.00 till A-dammen, sen 09.25-11.00 ankomma till Zürich. Där inhandlades årets dyraste macka (som va fullproppad med skinka och ÄPPLE?) Betalade med 20 euro och fick tillbaka någon slags annan valuta, gissar på frang om den valutan existerar fortfarande? Anyhow, det va en okänd sedel som behövde växlas. Men automaten kände inte sig så arbetsvillig. Tvärnekade att sammarbeta liksom. Så istället för att få tillbaka 10 euro (Ja mackan + cola gick på 10 euro, kostar att mätta magen ibland tyvärr) så fick jag ut 5 fr, ett litet mynt alltså. Kände inte riktigt att det gick rätt till men gjort va gjort och ibland får man helt enkelt lära sig av sina misstag, det man lär den hårda vägen stannar ju konstigt nog oftast kvar ganska långt fram i hjärnan. Well well, när jag ätit mig mätt på min baguette återstog en ganska lång och kall men helt okej väntan tills avgången med tåg kl 14.40 NICE. Läste 100 sidor i Zlatanboken som jag fick i julklapp. Karin tipsar! Riktigt bra! När tåget kom insåg jag att det var ett lyxtåg som delade ut både juice och kitkat. Möms! Nu är jag hemma i köket och har gett Sofia 3 kg godis som va beställt. Happy face!

På torsdag ska jag jobba. Börjar kl 8. Undrar hur det kommer gå första "riktigta" dagen på jobbet när jag ska byta innehållet i en hel lägenhet. Blir kanoners, huvudsaken är att man är glad och har en positiv inställning. DÅ löser sig det mesta här i livet ellerhur!

Nu går vi lös på Aladdinasken som jag fick med mig hemifrån Linköping, bullpåsarna ligger i frysen och chipsen och mitt godis för 100 spänn är fint placerade i garderoben så några veckor ska vi nog klara sockersuget iallafall!

Ikväll är det Swedish Night på Kandahar så vi tänkte ta en sväng ner och heja på lite folk och sånt. Trevlans.

PS. Har haft världshärligt mysiga dagar hemma i Sverige och hunnit med att träffa mina nära och kära, det tycker jag om. Nu är jag fulladdad med energi och kärlek igen och imorgon ska jag få hjälp med att montera mina nya bindningar som jag fick i julklapp. Mums!

Puss & Hej!

Merry X-mas! Ingenting slår en jul i Linköping.




multitaskingdagen och en axel ur gängorna

Idag har jag:
- varit inne i stan för att fixa ihop alla julklappar till imorron
- träffat Kajsa
- träffat Stella
- fikat på Babettes
- varit hemma & käkat lunch
- träffat Unni
- träffat Linnea
- haft glögg- ost- & kexmys
- fikat hos Johannessons
- klätt julgranen
- ätit julgröt till middag
- slagit in alla julklappar

etc etc etc..

Alltså hunnit med vad jag förr brukade göra på en vecka under endast en dag. C'est bon! hade dock varit en smula trevligare om jag inte hade haft en vänster axel som är helt sjukt obekväm. Why? WHY??!!! Plz. Skulle ju underlätta om jag vet varför det gör ont liksom. Är det pga att jag ramlat? Pga att jag satt still hela dagen igår? Pga jag sovit i en annan säng än jag är van vid? Pga att jag burit på massa saker? Eller är det en liten mixad kombo av alltihop? Dunno...

Längtar efter julmaaaten, skönt att det inte ens är ett dygn kvar. Nom nom nom!
PS. saknar mina små gullegrisar som är kvar i St Anton! Hoppas ni har det finfint och får det mysigt imorgon! DS



feels good to be home ( i Linköping )

04.30 ringde alarmet på mobilen.
Det stängde jag av.
04.40 flög jag upp ur sängen och insåg att jag åtminstonde borde göra ett försök till att skynda mig..

Said and done.
Det där med koll på tiden är inte min grej. Seriöst. Först va jag försenad, sen kom jag plötsligt en halvtimme förtidigt till stationen (för att jag hade sprungit genom hela St Anton som ett fån med världens största väska) Hahah, tur att jag kan skratta åt mig själv ibland iallafall, för det har jag gjort iprincip hela dagen. För om man aldrig har flugit själv tidigare är det inte så självklart att allt ska gå kanon. Men det behöver ju inte gå dåligt heller.

Det va iallafall inte mitt fel att tåget va 50 minuter försent så att jag fick panik och ringde 2342 samtal till Sverige, kanonkul att se den mobilräkningen sen... Well well, jo just det när jag väl var framme i Zürich och försökte hitta till rätt perong där nästa tåg som skulle ta mig till fygplatsen skulle stå hade jag 1,5 minuter på mig. Så det va ju aslugnt! Nope. Tänkte att en liten tågvärd kunde få svara på min fråga om vart jag skulle gå. Det tänkte inte han. Utan istället blev han jättesur av íngen anledning alls och då märkte jag till min stora förvåning att lilla söta jag började svära högt åt honom. Va ju inte meningen, men om man är så pass otrevlig förtjänar man inget Merry Christmas!

Aahh, behöver ju inte dra hela min resdag för er. Men kan konstatera att jag trots allt knas hann med både det andra tåget och de två flygen. Sweet! Nu har jag satt fötterna på Linköpingsmark och kan inte riktigt beskriva känslan av att komma hem. Magiskt! Det är lite som när jag bodde i Oslo och kom hem på besök, allt känns så fantastiskt underbart! Ser saker på ett annat sätt än vad man brukar när man bor här. Inser hur mysigt det är! Känslan av att mamsen & papsen står och väntar i ankomsthallen, härligt. (Och hur nice är det inte att öppna ett kylskåp som är helt fullproppat med goda saker?!) C'est bon!



Senaste tiden:
Jakob + 30 timmar tåg = sant Pga att Jakob inte får åka på några veckor tog han sitt pick och pack och drog tåget hem till Stockholm. Vet inte när han kommer tillbaka ner igen men hoppas att han gör det innan nyår. Alla måste ju va med och fira in det nya året liksom! (Så Jakob om du läser detta, åk inte till Dalarna, åk hem till St Anton ist!)

Swedish Night -
Efter en seg förkylning tajmade jag in att bli helt ok till detta event som ägde rum på Kandahar, peppen va hög bland alla svenskar och det va öl överallt. Galet sköj kväll må jag säga!

Bilslir -
Eftersom det dumpar hela tiden kan det va en fördel att köra med snökedjor, det gjorde inte Forss & Victor eftersom deras gick sönder för ett tag sedan. Detta har medfört diverse åk med följd av att bilen vill totalt andra saker än föraren..Då är det tur att österrikiska män är starka. Tillexempel vår husvärd och grannmannen som lyfte hela bakdelen av bilen. Tack för hjälpen sa vi och kände oss som typiskt "Dumme Schweden". (Efter den insidentetn inhandlades nya dyra fina österrikiska kedjor av bästa kvalité..tror jag.)

Dålig sikt och galet mycket snö - Igår va första dagen på ganska länge som jag va med ut och åkte. Sikten var lika med noll och jag hade kondens i mina googles redan när vi kom till liften. Ändå va det min bästa dag i backen hittills för säsongen. Även fast jag kände mig ganska blind. Lite väl blind vissa stunder, som då när jag hamnade i ett dryga metern djupa hålet som plötsligt fanns när jag tappade balansen i pudret. Hej kvicksand-känslan.. Efter lite (tänkte skriva blod, svett och tårar men kom på att jag varken skadade mig eller tjöj) kravlande och snöpaddlande lyckades jag komma ner till pisten igen. Slutet gott Allting gott!

Nu ska jag slagga för att tidigt imorgon trängas bland alla julstressade personer på stan.
(Kommer sluta med att jag köper varsin trisslott till alla i julklapp för att slippa julpaniken..)


LATER DUDES!

#closeupfotodump


20 dec






Är ganska superförkyld. Eller har galet ont i halsen. Vilket känns riktigt surt nu när det snöat som bara den! Vill ju ut och åka i Rendl som öppnade för några dagar sedan!

Imorse åkte Jakob hem till Sverige, eftersom han ändå inte kommer kunna åka skidor på ganska länge stackarn. 
30 timmars tågresa har han för sig! Nice one!

Tur för mig så är både Sofia och Victor hemma från backarna idag så jag slipper sitta här ensam i köket. Fick nyss hjälp av Sofia att borsta ut mina extrema tovor som sakta smygit sig fram senaste veckan. Sweet! Så nu ser jag ut som en liten mesig katt i huvet. Göllegöll! Victor har fått låna en gitarr av sin chef så han sitter och spelar massa låtar live här, gött mos.

Nu ska jag äta mat. Smarrismarr.

- Söndag!? Det är söndag idag va?? JAA det är söndag!

Igårkväll kollade jag på 2012 med Sara, Sofia, Forss & Jakob. Jag somnade ungefär efter tio minuter efter att filmen hade börjat, pga total utmattnad och att filmen inte va min kopp av te. När jag vaknade imorse hade jag fått göör-ont i halsen och va igenbommad i näsan. Good morning på det liksom. Dessutom vaknade jag att Andrea, kvinnan vi börjat jobba hos, ringde och frågade om jag kunde börja två timmar tidigare idag. Nyvaken som jag va så svarade jag YES! Mmm skönt.. Sov några timmar till - blev inte mycket bättre i kröppa. När jag åt frukost ringde mamsen för att kolla läget och önska att dagen skulle bli bättre än gårdagen, men eftersom att jag lät som en kråka när jag svarade förstog hon med att det inte skulle bli någon kanondag för mig. (Oj vad jag tycker synd om mig själv när jag är hängig.)

After a while drog jag ner för gatan till jobbet. Tur att Andrea är lite utav en New Ageare, fick en tesked med brunt socker och en droppe japansk pepparmint, och seriöst det blev mycket bättre på direkten. Tackar för den känner jag! Så när jag hade ett luftsystem som äntligen fungerade inom mig fick jag börja med den första arbetsuppgiften som skulle vara snöskottning, visade sig att hon inte behövde något skottat längre utan istället fick jag stå och spreja 35654 torkade rosor med hårspray. Inte riktigt vad jag hade tänkt när jag gick till jobbet, tur att man är öppen för mycket, sen ägnades typ 3 timmar åt att städa toaletter och gå igenom vad som ska göras.

Nu sitter jag hemma i köksoffan med mina goa vapendragare, minus Victor som är och jobbar. Sofia har gjort handmade kaffe (vår kaffebryggare är crazy för allt vatten rinner för snabbt så det blir kaffeöversvämning så den kan vi inte använda). Nyss kom Forss och Jakob hem från mataffären med, så det är kortspel på G. En skön kväll framför oss känner jag. Nu ska jag laga mat...MÖMS!






Dagens video, på repeat ca 3463 gånger. Wunderbar!

Kaosdagen i St Anton

Sedan Jakob skadade sig igår när han åkte offpist så har hans ben bara bivit värre och värre. Därför packade vi in oss i Forss bil och åkte till en av läkarna nere i byn. Där va det vänta, vänta, vänta. Sen fick han komma in och va där i odefinierbar lång tid. (tiden står alltid stilla på sjukhus!) Samtidigt skulle jag självklart flippa ur och få panikångest, väldigt bra att inte palla att vara i sjukhusmiljö när man vill bli ambulansförare...


(jakobs foto samt jakobs ben)

Några tårar och djupa andetag senare lugnade jag ner mig och vi återgick till att sitta i väntrummet. Efter en stund kom Jakob ut med någon slags stödskena över hela benet, stackarn. Pga att han inte hade sitt E-kort här i Öriket fick han pröjsa några lax , annars skulle det varit totalt gratis. Jag blir så irriterad över att det handlar om ett litet plastkort, att det ska göra skillnad för hur man ska bli behandlad. Men några slags regler måste man ju förstås ha, men när det drabbar än själv är det aldrig skoj!

När det var betalat och klart gick jag och Forss och hämtade bilen, som vi förövrigt hade haft extremt svårt att hitta parkeringsplats till eftersom det är snöstorm här och har varit det några dagar, snö ööööverallt. När vi hämtat bilen och plockat upp Sofia och Jakob bar det av till Apoteket och sen hem. Då skulle vi såklart fastna med bilen på vägen upp för backarna. Som om det inte va nog med drama för dagen. Bytte plats med Forss och tog över ratten medan Sofia och Forss försökte skjuta på bilen men det gick inte så bra. Tillslut bytte vi tillbaka så jag och Sofia skjöt på och då kom det äntligen några stora starka karlar som kunde hjälpa oss så bilen äntligen började rulla igen. Grädden på moset är även att Saras fot är stukad sedan en insident igår. Crazy day indeed. Energin är i botten. Tur att vi har milkachoklad hemma och flera hundra filmer på externa hårddiskarna. Blir en kväll med hög mys- & chillfaktor känner jag!


zupermycket znö

Startade dagen med tre avsnitt Sunes Jul. 
Wounderbar!

Det har snöat wejält som än säger i östergötland. I like. Dock va det galet svårt att åka idag. Först dog min vänstra fot och efter bara någon jättekort sekund dog den andra med. Bye bye blodtillförseln i benen. SKÖNT. Not. Så istället för att följa med Jakob och dansken Anders som skulle bort mot Galzigbahn-hållet så satt jag kvar och hängde lite, kollade på massa britter som försökte ta sig ner för den sjukt dåligt preparerade backen. Well well after some hanging there I felt like it was time for the last run, took the lift up as far as I could, 'cus they had clost some of the lifts..But when I was there up at the top I culdnt see anything at all. Sweet! So I tried to take me down to the Galzigbahn and then I took the bus home.

Hahah va va det där nu då, hej nu ska vi skriva på engelska..Skolengelskan är på topp känner jag! Aja nu sitter jag här i understället och känner mig riktigt snygg med snökocker i håret. Fejnt!

Nu ska Sofia och jag catcha bussen ner för backen igen och dra en shoppingsväng på SPAAAAAAAAAAAAAAAR. Fast det komiska med Spar är att det är den dyraste av de två affärerna. Eller den har sämst utbud iallafall. Men det är dit bussen går och idag känner inte mina ben för att ta mig så långt by walking right.

Zee You Later Folkzzzz

Torsdag Hej hej

Idag skippade jag att hänga i backen, några av de andra drog ut med några danskar vi träffat.
Istället tog jag det lite lugnt och sen vandrades det ner till Hauset jag och Sofia skulle provjobba på idag.
3 timmars arbete avklarade Katchiiiing! Skönt att känna sig lite duktig för en gångs skull!

Nu har jag gjort sjukt asgod mat (YES!) Brukar ju inte riktigt få till den där goda touchen.
Pasta med spenat,tomat och vitlök. Mums!

Ikväll blir det nog lugnt filmhäng med ett par stycken. & imorgon ska (bestämde jag nu) Forss åka bräda med mig ist för skidor, hoppas vi får med oss alla andra också. Blir awesome!

Om exakt en vecka är jag hemma i Sverige för att träffa min älskade familj och mina fina vänner, och njuta av hur underbart det är med jul och julmat! nom nom nom.

Peace out!

Uppdateringisch

Jakob lagar mat, Sofia ska laga mat, jag ska duscha (jaaa jag vet, man ska göra det direkt efter att man vart ute och åkt.. x antal timmar sedan) Victor går omkring och dricker öl och Sara & Forss jobbar. Mina skruvar som är tänkta att fixera bindningarna lossnar varje dag, JA VA KUL, så jag överväger grovt att köpa nya. Peace Out och Tjohej!

Gulleplutten & jag - saknar min syster


eftermiddagsfilm & en kopp kaffe efter liftöppning



Imorse va det tidig uppgång. Vid nio tog vi liften upp och va bland de första uppe på toppen. När skidisåkarna drog en liten offpistdel åkte jag först helt ensam i en manchesterpistad del, hur sjukt underbart som helst. Sen har vi hunnit med en hel del efter det: bla åkte Sofia och jag totalt galet och hamnade med snö upp över öronen..nästan. Tog av brädan och satte mig på den för att åka..Hej snö i hela ansiktet och innanför jackan. Mums. Tror nog det tog oss runt tjugo minuter att ta oss ner till stolsliften igen. Well well, efter en stund kom solen fram och det blev bättre åkning, en helt sjukt nice part med massa nysnö! Vid lunchtid hookade vi upp med Anton och David en liten sväng, satt och käkade lunch med världens bästa utsikt! Sen efter ett tag kände jag hur energin började rinna av mig så då drog vi oss mot stugan igen. Hur sweet är det inte att kunna åka heeeela vägen hem, från AShög alpistopp ända ner utan att behöva spänna av brädan en ända gång!? Me like indeed! Nu har vi tagit en Luciafika bestående av kaffe. Mums. Forss och jag fick till en härlig video som ni här kan beskåda. Färdigstretchade & fina i underställ!Nu ska jag fylla magen med lite käk, sen ska vi handla och säga JA till 'städjobbet' och ikväll blir det en utgång för att fira härliga åk!


chillmode & kräksnö

Som Victor säger: Det kräksnöar ute!
Vilket innebär att det snöar så pass mycket att det är totally vitt när man kollar ut genom fönstret.
Stora härliga flingor.

I förmiddags var vi nere i byn. Sofia letar nya googles och jag skulle behöva nya bindningar. Forss köpte äntligen sitt liftkort och Jakob hämtade ut sina skidor som varit inlämnade sedan ena skidan olyckligt böjt sig efter lite puder(sten)session. Dessutom fick vi de 'viktiga papprena om att man bor här' stämplade och kopierade på polistjosanstället. Kvinnan i kassan va lika sur som alltid.

Tanken med denna dag var främst, för min del, att söka sig ett jobb. Hade tänkt avse eftermiddagen till det men behövde inte ens ta tag i det, för plötsligt ringde en kvinna till Jakobs mobil. Hon undrade om han hade några kvinnliga vänner som va intresserade av jobb. Svar Ja! Så jag fick låna luren och bytte några ord. Sen dog telefonen. Forss & Victor skjutsade oss till stället som dessutom ligger tre stenkast neråt från vår älskade lägenhet. Bestämde 'möte' med kvinnan kl 19.

At the moment ligger Sofia i sängen brevid mig och tar en powernap, Jakob går runt i lägenheten och pratar i telefon, och jag har spenderat senaste timmen här framför skärmen. Sweet. När vi kom hem förut va hungern total så efter att ha lagat rejält med käk och satt i sig det tror jag nog alla tre hamnade i matkoma när vi kollade några avsnitt av den svenska julkalendern.












Lite bilder från Sofias kamera ifrån gårdagen. Allt fler liftar och backar blir tillgängliga. Det va strålande sol uppe i bergen och åkningen kändes mer säker än första dagen, det tar sig. Efter ett par åk tog vi paus med världens vackraste utsikt. Drack en varsin öl och hade det gött. Fram mot eftermiddagen drog vi oss hemåt eftersom alla började bli både trötta och ganska hungriga, just då fick jag för mig att åka sämst i en ännu sämre backe så jag ramlade 2312 (tre) gånger och fick som alltid sådär galet ont i huvudet som jag får när jag vurpar. Funderar på om hjälmen är förstor..har huvudet krymt eller beror det på att håret är o-tovigt this year? Keine Ahnung!!

Nu blev jag hungrig igen.. Time för omelett!
Imorgon ska vi köra liftöppning så det blir bums i säng tidigt ikväll.
Fred Ut

 


Ära vare gud i höjden kan du sända oss en ugn så vore det kanon

Hade vi haft en ugn hade jag nog troligtvis redan gjort:
- potatisgratäng
- broccoligratäng
- morotsgratäng
- andra gratänger
- rotfrukter i ugnen
- lökpaj
- tomatpaj
- ostpaj
- köttfärspaj
- kladdkaka
- sockerkaka

etc. etc. etc.

På ett sätt kanske det är lite smått bra att vi inte har någon,
 för isåfall hade jag väl gått upp över 45345 kg nu ungefär..



Hade vi haft en ugn hade man kunnat göra pepparkakor också,
men det tycker jag ju inte riktigt om, så det spelar ju ingen roll.
Hej Hej IKEA demokök!



Såld

Återupptäcker hur snygg han är såhär på lördagskvisten.


P som i produktiv dag fo sure!

Idag har vi varit duktiga förstår ni!
Efter gårdagens utgång som va trevlig som alltid, kan man ju med erfarenheter sedan tidigare tänka sig att man borde vara ganska trött, sliten och inte allt för harmoniskt utvilad som man önska kan. Men för ovanlighetens skull va man inte superseg, åtminstonde inte efter att vi i förmiddags kollat klart på Blue Valentine. Dock kanske det mer berodde på rastlöshet än på pigghet när Sofia och jag fick för oss att grovstäda i princip hela lägenheten. (Trots att städning ingår i hyran kan det bli lite småstökigt när man bor fyra stycken, tro mig.) Well, köket skrubbades rent och det diskades både i maskin och för hand. Bordet torkades av x 2 eftersom första omgången med snusktrasan gjorde att hela bordet började lukta kräks. (Inte jättemysig doft vid ett matbord.) Nu luktar det kanon efter att det fick sig en omgång med rengöringsmedel och en fräsch ny disktrasa! Haha jag låter som Agda 6o plus som inte har så mycket för sig om dagarna då det så noga beskrivs om hur ett bord har avtorkats... Meen så attheee..
Städat har vi gjort, vikt kläder, fixat i hallen, vädrat etc etc etc. Nu är det mysipysi igen.

När Jakob och Forss kom hem efter lite puderåkning och Viktor kom hit efter att han slutat jobba så åkte vi allihop till Mprice (den "stora" mataffären oh yes indeed..) Jag gick lös på min veckomat-planering som endade upp i 30 euro. Men då kära vänner kan jag berätta att jag nu har mat som räcker fram till midsommar..typ. Ne men eftersom vi hade turen att få skjuts av Forss och Viktor i deras bil passade jag på att köpa hem tunga saker, a.k.a konservburkar och ca 4 kg pasta. Sweet!

Nu efter kvällsmatsintaget som bestog av ravioli (åhhh så gott..om man bortser från den sötsliskiga smaken) och den33% prisnedsatta gormetsalladen jag fann på Mprice (som tyvärr inte kändes lika gormet som den i första ögonkastet verkade) blir det lite chillmode. Det har funderats på om man ska ta en promenad. Skulle kunna vara lite skönt att röra på sig lite känner jag, se folk är ju också alltid roligt.

Om tre dagar är det Lucia.
Hej Hej!

Säsongens första pistade åk blev idag. I like alot.




Timear in den

Idag är det strålande solsken, bästa vädret på länge, pistarna öppnar idag och allting hade varit totalt perfekt om inte det hade varift för att jag gått och dragit på mig den otrevliga och välkända saken ONT I HALSEN & HELA KROPPEN. Bra där! Känner att jag verkligen fick till det! Men nu efter ytterligare 6 timmars sömn (vi gick upp 7 imorse) så känner jag att jag skulle kunna genomföra åtminstonde några åk.

Frågan är vad som är bäst?
Att kunna säga att man har åkt på premiärdagen eller att jag blir frisk så att jag kan njuta till fullo om några dagar?



Har ju några timmar kvar på mig om det skulle vara så att jag ångrar mig. Så länge ska jag äta lite soygurt och se på svenska julkalendern.

PUSS & KRAM

Dyngkåt och hur helig som helst!

Ska nog kolla på dvdn som Linnea & Unni skickade med mig ner hit. Känner att det är exakt vid ett sådant här tillfälle som jag behöver komikern Mia Skäringers underbara show. Det och en potatisgratäng hade gjort min kväll. Men nu får jag nöja mig med te. Ska gosa ner mig i sängen nu och va bittra tjejen, säga gonatt till alla andra långt innan de tänkt gå och lägga sig. Men ibland får man vara tråkig. Och för allas trevnad tror jag att det är lika bra att jag håller mig för mig själv. Herregud kan man en bli såhär sur över att det går dåligt att åka? Skyller det på att jag är lite smått sjuk och undermedvetet stressad över att inte ha något jobb än.

PS. Hade en underbar skypedate med Kajsa i förmiddags, det gjorde mig väldigt glad! Saknar henne så mycket! DS.

surbullen

Jag skulle inte vilja kalla det ett åk, men kanske inte så långt där ifrån heller.
Ute snöregnar det, men vi kunde inte hålla oss längre så vi tog på hela köret och började traska bort mot en "backe" som vi spanat in tidigare. Blött och lite mörkt. Dessutom har jag lite ont i min hals fortfarande så hela grejen blev ganska ansträngande eftersom jag inte åkt sedan i mars.

Traskade/kröp upp två tredjedelar av backen, killarna gick hela vägen. Jag orkade inte ta mig högre.
Well well, spände på brädan och.....försökte komma någonstans men det va ju nästintill omöjligt eftersom snön vägde 234234 kg. Det slutade med att jag efter ett X antal försök,
tog av mig brädan och med ett ansiktsutryck likt en redig surgubbe tog jag den under armen och började vandringen hem igen. Av med slaskdränkta snowboardkläder och på med bananapicen. Nu ska jag dricka kvällens 3 kopp te och hoppas på det bästa för min hals. Imorgon bitti är det liftöppning och då hoppas jag verkligen på att de lyckats få till någorlunda bra pistar.


nedfarten från vårat hus, här fortfarande pepp (sofias bild)


efter årets sämsta åk (nej jag är absolut inte bitter) känner hur ilskan över det värdelösa åket växer innom mig. kan ju åtminstonde bara bli bättre nu. (sofias bild)

surbullen stämplar ut för kvällen, over and out!


Living the Dream



Dagens favorit: Promoe. Han är ju bara för go'!

Snart time to sleep, imorgon blir det bank- polis- och jobbfixande. Ez gütt!
Later dudes!

Upplevt störd tradition. Hej lårkaka



Under dagen har jag dabbats av panik ungefär 2352 gånger, vi gick tillockmed en oerhört lång omväg hem från byn för att inte stöta ihop med monstrena på videon. Den är från några år sedan tror jag, men de såg exakt likadana ut i år. Jag blev piskad (nu snackar vi inte ett skoj-slag utan ett rejält) av en av dom som hade en "trästock". Skitläskigt!!! Det är tydligt enligt tradition så att man detta datum alltid ska slå ut det onda ur alla människor. Så nu lär jag ju va hur snäll som hälst med tanke på det slaget.

SNÖ <3

Vaknar upp till snö och det snöar fortfarande! Känns som att det börjar va på G nu.
Hittills har det liksom känts lite mer som "vad gör jag här?!" Men nu när snön kommer blir jag ju som ett litet barn och inser att det är få andra saker som jag tycker om så mycket som när det är snötäckt överallt och man kan gå ut och leka av sig i backarna!!

Idag ska jag gå och försöka fixa mitt österrikiska nummer och hämta ett papper på polistationen. Kan behövas handlas lite, ska leta efter någon tvätthall, det börjar bli dags att ta tag i tvättandet. Söka jobb är ju också något man skulle kunna roa sig med känner jag!

XOXO


klappa snö

Idag tog vi en sväng upp på berget, soligt först men sen började det blåsa och blev lite onajs väder.
Men det gjorde inget för efter ett tag kom vi upp till en del av en backe där det va massa kanonsnö, la mig och gosade lite med snön och gjorde vinterns första snöboll. Sen gick vi hem igen. Ikväll ska vi troligtvis (om orken hänger i) ner till fotbollshallen där det är någon slags fotbollsgrej varje söndag om jag fattat grejer rätt.
Bara svenskar I guess, det blir nog sköj!






Biff-time!

Kvällens mat består av morots-&lökbiffar med ris och lite sallad.
Biff á la Karin gick inte riktigt att få till eftersom den är uppbyggd på basilikakryddning. Vi har ingen basilika.
End of story.

Vad har hänt idag då?
Vi segade oss upp runt 11, halv 12 typ. Satt och chillade ett rejält tag sen tog jag en liten dusch innan vi gick ner till byn. Lite locals och en och annan svensk. Affärerna är ju stängda på söndagar som i norge..Inte så nice så vi köpte upp ett litet lager.

NU va maten visst klar så måste kasta bort datorn nu, Later!


Lite middag, innan vi drog & när vi hade kommit hem - igår


woop woop

Jag är så glad!

Har haft en finfin kväll som började med den där förfesten, ett stenkast från vårt place (ned för sluttningen med kobajs) efter ett tag sa deras ägare att festen var totaltöver, så då mingla vi oss in mot byn och där var ju svenska gatan totally hela vägen. Riktigt trevligt! Gick till ett ställe som heter Kandahar (om jag stavar rätt, jag föredrar att säga kallaha, ni vet spelet) Där var det smockat och mitt i smeten träffa jag en kompis från Norge, vad är oddsen? Sjukt trevkigt att ses igen! Dansade sönder och svetten rann, mössan hoppade av i takt med hoppandet till musiken. I like. Alla är som små lökar och vi har precis käkat nudlar. Känner att efter detta glas vatten blir det en god natts sömn.

Där hade ni en liten del av min första utekväll här i St Anton, för er som är nyfikna hihi.
Hoppas ni håller ställningarna hemma på ågatan (på Yngves, hälsa från mig)

Later dudes time to sssslllleeeeeepppppp


Lever & mår kalas

Hej Hej kära bloggläsare!

Nu har vi varit i St Anton i typ ett och ett halvt dygn. Känns snarare som vi bott här i en vecka. Har schyssta roomates och alla hälsar på alla i byn, typ. Idag har vi chillat i solen på vår najsa balkong, sen drog Sofia och jag ner på en jobb-sökande-kollning. Snackade med en kvinna i några hus neråt på vår gata, lät väl halvbra men vi får se vad som händer. Anyhow efter ett tag drog hela lägenhetsklungan bort mot St Jakob och mot den "stora" mataffären, den har lite större utbud än Spar och det är typ lika långt åt båda hållen.. Började med att korsa en stor gräsplätt och kom fram till ett mindre stup, vi valde att prova att ta oss ner för detta och insåg halvvägs ner att det var fullt med gödsel över allt. Haha. Well, vi kom iallafall ner välbehållna och gick vidare mot affären. Där inne stötte vi på tre svenskar, som tydligen bodde precis den vid sluttning vi hasat ner för, så de hade fått sig en liten underhållande syn när de kollade ut genom fönstret. Blev bjudna på förfest till deras hus är det bor massor med säsongare så dit ska vi nog ta en sväng sen när vi käkat middag och haft lite förfest här för oss själva.

För en stund sedan var vi nere och snackade med de som har det här stället. Hur söta som helst, fixa lite med nödvändiga papper och snacka lite. Fick även varsin husnyckel, nice, och internetkoder så alla kan komma in från sina egna datorer.

Ingen snö har fallit men det finns stort hopp om detta om väderleksrapporten stämmer! Håller alla tummar och ben som går.

Kommer få galet bra kondition här eftersom det är backe ner - backe upp - backe ner - and so on. Nu ska jag hjälpa Jakob med matlagningen och sen blire festkväll, idag är tydligen första dagen alla uteställen är öppnade! GÖTT MOS.

Kan säga att en liter god rom kostar 7 euro här och en starköl kostar 0,45 vilket gör att man inte behöver känna sig ledsen när man går från affären med ryggsäcken och påsen fullproppad med varor!

Bilder kommer asap.
PS. vad är oddsen att man ska se någon man känner första dygnet när man kommit hit som man inte ens visste skulle hit?!!!???!?!?!DS.

PS2. Det enda negativa än så länge är att vi inte har någon ugn och att mitt österrikiska nummer inte går att aktivera. DS.

PUSS & KRAM