livet leker

Seriöst det kan nog inte kännas bättre just nu. Har haft en alldeles perfekt midsommar med nära&kära, sill, alkohol och bra väder! igår städade jag lite så det känns nice i rummen och på kvällen chillade jag med Linnea, mysipys. I dag har jag varit med Kajsa, Loa och Steve i Berg och solat hela dagen. Underbart att sitta ute och känna att man faktist svettas för en gångs skull! Något som gör mig glad för tillfället är att jag faktist har ett jobb, jag är galet nöjd med det! Okej, det är ganska krävande stundvis, men överlag är det alldeles nice, omväxlande och praktistk, slipper sitta stilla inne på något varmt kontor. Värt!


And it’s all in my head

I'm coming out of my cage
And I’ve been doing just fine

It started out with a kiss
How did it end up like this
It was only a kiss, it was only a kiss
Now I’m falling asleep
And he’s calling a cab
While he’s having a smoke
And my stomach is sick

Havet har blåst liv i livet, nu är det storm,


Sörpingdelux

Första dagen på jobbet, bloggar live från telefonen eller va fan det kallas. Sitter i solen i Söderköping, på en trappa till någons mysiga hus. Har målartvättat och slipat ett av rummen där inne och nu när jag blev klar tycker jag att jag är värd en stund i solen. Gaaalet skönt är det. Hade glömt bort att den här sortens värme finns! Väntar på att Anders ska komma från ett annat ställe så vi kan slutföra jobbet och sen åka hem. (note to self: Ingen mer "mackaronsallad" som lunchlåda! Det smakar ju bara mjöl!)

Idag är igår imorgon.

21 juni- årets längsta dag, eller vad är det? Årets dag med mest soltimmar? Något sånt, så värst vidare mycket till sol har det väl inte varit överdrivet mycket av. Men det är väl något med dagen iallafall. Att det skulle varit årets längsta dag passar in på min dag mentalt. /. (& det finns ett leende hos dig som kan få hela jorden att glöda när solen har frusit till is) Godnatt

har fått lust att klippa luggen igen. måste komma över den tanken, slutar ju alltid på samma sätt. att jag ångrar mig efter tre sek


dance, dance, dance - there's a party going on in my head. And you know how those partys always ends


Börjar knega på ons. istället, tänkte därför ägna kvällen åt Skins, Skins &....Skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiins



dsdfsdfgdfg.jpg


by moder jord & Mäj.





I dunno!


Passar in på mycket just nu.


So we stayed up late one night to try and get our problems right,
but I couldn't get into his head just what was going through my mind,
and I think he knew where I was going


M to the os to the aic.


Is it so hard to see? I don't wanna be your friend...

....I just wanna be a part of you, you see.


Söndag 20 juni

Fick för mig att göra något annat än att sitta i soffan hela dagen som senaste dygnen.
Så idag har jag bakat maränger med mörk choklad & chokladglass. Marängerna blev misslyckade tyckte jag först eftersom jag inte pallade vänta tills de svalnat. Vilket resulterade i att den goda segheten inte hade hunnit bli seg utan bara va snuskit kladdig. Men när jag tog mig ett bett några timmare senare så var de faktist really good!

Var ute idag också (wow häftigt!) Gick kort promenad och sen åkte jag med pappa till Ekholmen när han skulle handla. Tänkte följa med så jag kunde säga hej till Kajsa som jobbar på ICA nu. Söt va hon när hon satt där i sin ica-tröja och med en brosch som det stog "ny på jobbet" på. Hihi. Duktig är hon!

Har hunnit med två avsnitt från första säsongen av Skins idag också. Blev nästan lite tårögd när jag såg introt till serien. http://www.youtube.com/watch?v=OWRY7WDPClA&feature=related
Shit va länge sen jag såg det. Senast jag kollade på det satt vi en hel hög med folk hemma i Simons vardagsrum och trängdes i soffan, förra sommaren.
Det är ett år sedan nu. Länge sedan, saknar det lite.

Andra avsnittet i första säsongen är fortfarande min favorit, den om Cassie. Fast jag har ju i och för sig inte sätt mer än fram till andra säsongen någonstanns där typ.



Du är svår att leva utan. Jag är svår att leva med.


Lördag 19 juni tjugohundratio

Wö, den här dagen har passerat på några sekunder. Trots det har jag inte gjort mycket alls och nu har jag långtråkigt. It's weird. Mamma och jag har kollat på kronprinsessans bröllop iprincip hela dagen. Hela Sverige är verkligen i någon slags bröllopsyra. Tänkte byta kanal när jag kände att jag hade fått min dos bröllop, men då snackades det bröllop på nästa kanal med. Och där fastnade jag, orkade inte byta. Så mycket energi har jag haft idag. Det säger väl en hel del.

Haha när jag åt jordgubbar under tvtittandet förut så va det kanske inte jättesmart av mig att halvligga ner i soffan samtidigt. Jag hade liksom glömt bort att hostmedicinen dämpar reflexerna och sånt i halsen plus gör mig allmänt "avslappnad" så rätt som det va satt jag där med en jordgubbe halvvägs ner i luftstrupen och det kändes ganska weird kan jag säga! Som en mystisk kallsup, och det va inte lätt att hosta upp heller eftersom jag då va helt slapp i halsen. Hahah, lät som jag höll på att spy. Men efter några minuter va det luuungt igen. Gött då.

Eftermiddagen ägnade jag åt att..fortsätta ligga kvar i soffan inbäddad i duntäcket, sen tog jag mig ork till att fota alla oerhört fina studentpresenter, eller smyckena. Galet glad är jag över dom! Det brukar ju oftast va svårt att köpa smycken så att den som får smyckena blir nöjd. Men alla lyckades verkligen sjukt bra! Mmmmm, och när pappa kom hem från landet förut hade han med berlockerna som jag fick av Anna och Peter. Så üpperligt jättesöta!! En kolibrie och en fyrklöver samt ett kassettband som jag valde själv. Nu hänger de och dinglar på armbandet som jag fick av mina sysslingar och deras föräldrar.

Kanske ska återgå till bröllopstittandet (hahahah). Funderar på att dra på en film eller helt enkelt gå och lägga mig.

It's the wrong kind of place to be thinking of you. It's the wrong time for somebody new. It's a small crime and I've got no excuse.






Gluggenheim eller?

...det är fint faktist. Ibland, på vissa.


Glömde ju!

Jag glömde ju Moulin rouge! Hur länge sen som helst som jag såg den. Wounderbarez!

Filmer jag önskar fanns i mitt ägande


Trainspotting (Ja, snart finns den i min film-hylla. Äntligen)





This is England





Somers Town



Pearl Harbor





My sister's keeper





Avatar





Donkey Punch


I <3 fraktfri shopping på Ginza!

Jag älskar att köpa saker över internet som man nästan glömmer bort tills de kommer. Då blir det som att få en present! Nu ikväll när jag gick igenom lite mail i skräpboxen hittade jag ett erbjudande om fraktfri leverans från ginza. Gick in för skojs skull och kollade vad de hade för billiga filmer. Ni vet, dom brukar ju alltid ha filmer som är helt okej bra för typ..15 kr. Det är ju som att de ger bort prylarna! Och till råga på allt så hittade jag ju Trainspotting som jag gått omkring och varit sugen på några dagar nu, för 59 spänn! Katchhiiing! Viserligen inte 15 kronor men hey det va fraktfritt och dessutom fick man 8 Mile på köpet. Vet itne om den filmen är något att ha, har aldrig sätt den. Men så länge det är "gratis" är jag nöjd!

Nu har mamsen och jag kollat färdigt på Coco - livet före Chanel. Vad ska jag säga, namnet Coco Chanel känns en gnutta pampigare än vad filmen var. Den va lite för händelselös och seg för min smak, men helt klart sevärd. Passar bra in på en chillkväll som denna. Har mumsat på jordgubbar också. Mmmmm!


Lite av alla saker som jag vill hinna med i sommar:

·         Besöka Kålmorden

·         Äta glass tills jag mår illa på Smultronstället

·         Fixa Körkortet!

·         Vara i Åsvik

·         Vara i Solhem

·         Fiska med Jens

·         Resa till:
          Grekland - Kreta
          Spanien - Barcelona
          England - London
          Tyskland – Lübeck

·         Hänga med mina finfina vänner!

·         Gå på Lars Winnerbäck – konserten med Melissa Horn etc.

·         Åka till Malmö

·         Att Johan kommer till Linköping

·         Flytta med Kajsa till Norge, hitta lägenhet & jobb där

·         Picknicka

·         Öla

·         Chilla

·         Bli RIK SOM ETT TROLL, (någon snälla ge mig massor cash)


mest produktiva dagen denna vecka. inte jätteokej.

haha. Den här veckan har jag verkligen chillat biffen varje dag. Men jag har gjort det med gott samvete!

Hälsade på mormor en kortis idag, kändes som hundra år sedan jag va hemma hos henne. Men det har ju varit så mycket med studenten plus att jag inte varit frisk på ett tag...Va äntligen och hämtade ut medicinerna nu i eftermiddag när mamma hade slutat jobba. En pencillinkur på tio dagar (tackar gudarna för att det gick att kombinera med alkohol, man vill ju fira midsommar ordentligt med nubbe och allt liksom) och sen hostmedicinen. Den har ju en historia för sig. Får ej kombineras med alkohol och man får inte heller göra sådant som köra bil etc. Man blir tydligen astrött av den och kan få hallucinationer, andningssvårigheter, utslag etc etc. Och som de flesta vet så bor det ju en liten hypokondiker (och dyslextiker om jag stavar fel varannan mening) i mig. Så det här kommer ju bli ett äventyr. Får väl undvika hostmedicinen på midsommar. Eller göra som kvinnan i kassan på apoteket sa när vi diskuterade alkoholfrågan: "Det kanske blir en kanonmidsommar, du kan ju skåla med medicinen, vem vet, du kanske till och med får det roligare än med sprit" Haha, söt.
Wellwell, skönt att ha det fixat nu. Snart är jag på banan igen, då jäklar ska det målas! På tal om måla så ringde jag Anders förut. Blir tydligen lite jobb i Norrköping i år också. Jag som trodde att det bara va i Linköping. Men men, kan va skönt med lite plats- och miljöbyte.
Mamma och jag åkte och hyrde Coco Chanel - filmen förut. Den versionen med Audrey Tautou som huvudskådis. Hon är så sjukt bra skådespelare, och vacker. Älskar filmerna hon varit med i. När vi gick omkring och kollade efter vilken film vi skulle se så insåg jag att det är så galet många filmer som jag dels inte har sätt, men även sånna som jag redan sett men som jag absolut måste och vill se igen igen igen!! Ska nog göra en lista på det också. Jag och listor alltså. Hahah, ska ju göra en "what to do i sommar lista" och nu får det bli en "what to see för filmer i sommar lista" också. Vet ju vad jag kommer syssla med större delen av sommaren då alltså... Lol. Äsch det kan ju faktist va bra att ha några på gång om det kommer en regning dag. Man brukar ju annars stå där med skägget i brevlådan utan att veta vad man ska ta sig till.

Nu ska jag kolla hur det går med kycklingpajen som mamma börjat på. Muumms!
Ikväll blir det myskväll. Precis vad jag behöver.

update - khatching

Sådär ja!
Nu har jag äntligen fått mig en rejäl medicin mot hostan och dessutom pencilin. Kunde ju inte blivit bättre. Snart kommer jag va friiiiiisk.

Mental Istid; & två persikor senare

Imorse höll jag på att dö på bussen.
Eller okej, inte dö men kändes som att jag skulle kosta upp minst 4 organ och spy. Va tvungen att gå av en hållplats tidigare för att jag inte palla sitta där som en hostande sjuk idiot och sprida bacilusker på alla övriga oskyldiga människor på bussen.

Fick som tur va en tid hos läkaren redan nu i eftermiddag så ska va där om exakt en timme. Måste få någon medicin som tar död på det här. Blir så galet trött av att hosta tills jag inte kan andas och snora så jag inte heller kan andas. Det gör så att jag tappar lusten till iprincip allting liksom. Förstår inte ens hur jag orkat pallra mig till sommarskolan på Berzan varje dag i en hel vecka nu?! Men nu är det äntligen slut! Och kanske har det varit bra att ha något mål med varje dag så jag faktist tagit mig upp. 
Ska fråga läkaren om vad hon säger om att vara utomhus i solen också. Jag vill också bli brun och njuta av sommaren vafan.

Gaah, jag vill bli frisk nu! Det här har gjort så att jag missat TVÅ! körlektioner denna vecka, och lite teoriplugg också dessutom. Fail. Jag som täntke intensivplugga skiten nu. Nä det går ju inte någe vidare om jag ska hålla på att va så här ynklig. Wuäää. Skärpning kroppen!

Idag ska jag få mig själv till att skriva en lista med saker som jag vill göra/få ut av sommaren! Lite mer i detalj. Och så måste jag komma ihåg att ringa till min arbetsgivare och stäma av vart och när vi ska ses på måndag. Äntligen börjar jobbet nästa vecka. Ska faktist bli jävligt kul. Måste bara leta fram mina gamla målarbyxor tills dess. Hoppas jag inte vuxit ur dom! Pallar inte köpa nya. Isåfall vill jag ha vita. Det är tydligen målare-arbets-byx-färgen har jag fått lära mig. Det är fett smart. Beroende på om man är byggarbetare, murare, målare etc etc så har man olika färg på byxorna så alla vet. Dä ni!

Nu ska jag äta en tredje persika och förbereda mig mentalt på att gå till vårdcentralen. Va ju faktist ett tag sen nu. He-he-he.
XOXO - hoho
 

Dom sista drömmarna del 2

Inget gick itu. Livet pågår här och nu. Så ta dig samman, kära du. Världen väntar på din hand.

Ordnar sig, med lite socker på.

Vad jag gjort idag: Svettats, fått panik, varit på sommarskolan, varit utomhus i max 30 minuter allt som allt, legat i soffan sedan jag kom hem, kollat halv säsong av How I Meet Your Mother, känt saknad & frustration, etcetc... Fast det jag skulle skriva egentligen nu va att jag har skickat kort på framkallning idag. Längtar tills att bilderna kommer hem så jag kan klistra in dom i mitt tomma fotoalbum. Och två bilder i det hemliga albumet. Album of the past. Lol (just det, insåg nyss för typ 193839 gången att jag är bäst på att komma ifatt mina känslor och vad jag vill sådär alldeles försent för att göra något åt det. Great)

Ghjilourdzdaqwwfckoppölkkiiyyhvjkjrfchuvvbki

I can't stop this feeling I've got, I know who I am and I know what I'm not I know what I've gained and I know what I've lost Didn't I see, didn't I learn I don't know what you mean to me But I'm starting to think its just a mystery

Vad du kan sjunga när livet hunnit ifatt oss och när alla har hunnit gå hem:

"I never knew that I could make you sad. I never knew that I could treat you bad." I said things to you that I never said before.<3

don't!

Även om tiden nu har runnit iväg och
verkligheten har hunnit ifatt
så vet jag åtminstonde vart vi har
varandra.


något så stort

Jag har nu tagit studenten. Stort.
Känslorna har inte hunnit komma ikapp mig så jag väljer att lämna det osagt än så länge.

vt +

två världar ska krocka varje gång vi ses
vi kan kalla oss kära, det är svårt att säga, men vi vill vara nära
som vilka kära som helst, vilka världar som helst
eller hur, det måste va nåt strul
det går en vind genom skogen, nånting hörs därifrån,
det blåser till över ån
nånting fladdrar i vinden
Ingen väldig cyklon, men det biter i kinden
det skulle aldrig ha blåst, om vi låst
om vi stängt om våra olika världar, en fjäril längtar alltid ut igen
små lätta vingar, som jag lätt skjuter undan, som jag lätt förringar
som vilka vingar som helst, vilka känslor som helst
rationell, vi kanske ses ikväll

inblick i det hemliga albumet




whaki wahakky

Vaknade galet tidigt idag (kl 9!) Valde att fixa lyxig frulle och ta med den upp för att krypa ner i sängen några timmar till. Satte på tredje säsongen av Gossip Girl och myste några timmar. Värt indeed!
Känner mig lite bättre idag. Ta i trä. Haha. Men faktist, är inte lika snorig och hostig och halsontig längre. Så det kan ni ju lägga på minnet, yummie! Well, klockan har redan hunnit bli mitt på dagen typ, och jag är sugen på att ta mig in till stan och köpa massor saker. Typ saker som egentligen är ganska meningslösa att köpa..typ shampoo, det kan man ju köpa på ICA liksom... Men jag har ju hittat det perfekta shampoot på Åhlens! phc's shampoo luktar exakt! och nu menar jag verkligen exakt! som mitt gamla saltvattenspray som jag hade förra somamren från samma märke. Men sen fick ju de såklart för sig att byta lukt och utseende på flaskan och innehåll i den. Så nu får jag ersätta sprayen med shampoo, vilket kanske är ännu bättre eftersom mitt hår inte behöver mer "ruffs/strävhetsutseende" eftersom det är verry well ruffsigt som det är nu.

Jag har tappat räkningen över hur många dagar det är som jag varit "frånskild" från omvärlden, med det menar jag mina vänner och stan. Haha. Ne men ska bli skönt att se lite folk om jag orkar ta mig in till stan, lovar att jag kommer ångra mig när jag väl åkt dit och känner hur fysiskt utmattad jag kommer att bli av att gå i trappor och sånt..Blir ju liksom astrött och anfådd bara jag går i trappan hemma nu. Måste äta mer citron och frukt och annat sånt där vitamin & mineral-tjafs så jag blir frisk som fisken och får ett stronger imunförsvar aight.


Hahaha- såhär ser jag ut när jag är sjuk & nyvaken :D


Oh I forgott, tanken med mitt inlägg va ju att jag skulle ta upp den fantastiskt verkliga drömmen jag hade inatt. Hoppas det va en sanndröm..Möjligtvis, har en mystisk känsla.. We will see


långt, långt bort

jag fick en uppenbarelse..
som freud och de andra gamla psykologigubbarna funderade även jag på vad det är som påverkar en människa till att bli den hon är.
arv?
miljö?
slumpen?

klart som korvspad att det mest är miljön runt omkring oss som formar oss. det är självklart. vem har inte kännt när hon/han varit på en annan plats än 'hemma' en längre tid att, shit vad annorlunda jag ser på saker nu. känner inte igen sig själv..vet itne men jag kan iallafall få känslor av förändring, anpassning.


nu har jag suttit i mittensoffan av de tre sofforna i vardagsrummet, sedan klockan 10.20 i morse, då jag började dagen med att kolla på Efter Tio. idag va det inte något bra program, de snackade motorcyklar, "livräddare" och om en fransk film, som i och för sig va ganska vackert filmad. nu sådär ca 7 timmar senare så  börjar jag bli ganska rastlös. kan jag inte bara få bli helt frisk så jag också kan få dra på måndagsklubben ikväll?! dock regnar det ju så jag är inte på något partyhumör i och för sig...


Bon

Jag vidgar bröstkorgen mot skyn
pressar ryggraden mot jorden

stilla, jag vill att allting ska förbli stilla.


Ser fram emot det som snart blir min morgondag, en händelse i tiden.
I livet.

Fyller mina
lungor
med syret som inte går igenom.
Jag vet hur det fungerar nu, hur det ser ut.

Bubblor, små bubblor tätt intill
varandra.
-ut, vidgas, in.
På repris.

En kallsup av otrivin, noskapin i mina tankar. Ditt avtryck finns i mina ådror än.


where we were,




Red Spot;


jag styr livet med mina tankar


Igår inträffade någon slags deja vu flera gånger. Det blev nästan lite obehagligt. Eller det va väl inte riktigt som deja vu men det blev sådär ni vet "Ah men nu kommer detta hända" och blir det så bara några sekunder senare.
De två sjukaste grejerna igår va 1: när jag fick ett sms och innan jag ens hade läst det visste vad det innehöll. 2: när jag igårkväll gick ensam påväg hem och tänkte att shit det känns som att jag kommer möta den personen ikväll. Vem är det som kommer och går en minut senare på samma gata lite längre fram? läskigt..speciellt med tanke på att det va galet länge sedan vi sågs.
Nu ska jag försöka få i mig lite mat innan jag ska iväg och sitta barnvakt hela dagen. Dock är jag fortfarande rejält förkyld så får se hur engagerad jag orkar vara idag..Men vad gör man inte för cash

Que pasa gordo?

vill veta varför.

ibland saknar jag sådant som jag oftast nu är glad för att det är över.
ibland vill jag ingenting annat än tas tillbaka i tiden. även om jag under den tiden inte ville något annat än att ta mig framåt.

jag undrar: Hur kan man känna sympati för något/någon som man absolut inte har med att göra?
jag förstår inte: Hur kan man sakna något som man aldrig varit med om?

kanske saknar man det för att man just aldrig varit med om det, något man vill göra. som jag och att surfa. fast, det är ett dåligt exempel, för jag kan inte direkt säga att det är något jag saknar. mer någonting som jag har som mål senare i livet.

ordbajs.


kräm update

Yes.
Den smakar ungefär lika äckligt som det ser ut. Eller..jag har ju tappat smaken lite, men jag tror att den smakar äckligt, konsistensen är som tapetklister. Men..det är ju gott?
Får nog bli en kopp te istället


kräm-märk

kokar rabarberkräm, har aldrig gjort det innan.
skiter i recept för jag är så hardcore..he-he?
ska fira att halsen inte gör lika ont idag, fast jag är snorig.
kollade på krämen nyss. ser ut som snor.
gott.
ska koka en liter te snart,
undra hur man ska propotionera?




krämen blev mer som en saftsoppa, en sur sådan.
valde att smaksätta med vaniljsocker, kändes på något vis nyttigare än vanligt socker.
läste på paketet. det va inte nyttigare.

efter att det kokat på högsta värmen nu så förvandlades det till kräm igen.
tapetklister. yummie!

efter tio

När jag gick upp idag trodde jag att hela dagen hade passerat. Men klockan va bara 10.20. Jag har en hals som pulserar av smärta och en näsa som inte går att andas igenom. Efter en stor kopp te så brukar halsen ändå ge med sig, men icke idag. Det gör nästan bara ännu ondare.
Tröstar mig med att kolla på Efter Tio. Dock verkar det va en gammal repris eftersom de pratar om påsk i var femte mening...för visst har påsken redan varit i år? Anyhow så gillar jag inte alls påsken så jag hoppas de byter samtalsämne efter pausen.

Igår fick jag ett mail där det står att jag har chans att skriva ett prov av G-karaktär i matteC om jag kommer till skolan imorron. Just Great! att jag inte fick reda på att det provet ska gå av stapeln för typ två veckor sedan. Då hade jag möjligen haft chans att plugga in lite åtminstonde. Nu sitter jag här hemma, sjuk och shoppingsugen utan mattebok. Hur ska det här sluta?
Ber till gudarna om att provet går vägen. Jag pallar inte sommarskola på mitt sista sommarlov.


Till dig och din firre..


Saker som jag inte pallar just nu:
känslan av att någon ska knivhugga mig helt oprovocerat
att min hals inte vill va bundis med mig längre
att jag fått ett mail där det står att jag ska skriva matteprov om två dagar. sämsta framförhållningen någonsinn, dåligt folkunga, dåligt!