Its what we do

Ligger i soffan med täcke. Det är ju söndag så det får man göra med gott samvete tänker jag. Men det känns inte lyxigare än vilken vardag som helst eftersom jag gjort det till en rättfärdigad vana. Har ju spenderat de senaste månaderna i det här läget så det är inte lyx längre. Det kallas tristes och rastlöshet. 

Istället för att ligga här och glo ut genom mina fönster som visar en bländad vit molnklädd himmel så finns det saker som jag borde ta tag i.
Jag borde;
-åka och handla, har ingen frukt alls
-läsa ut en bok och börja på tre andra inför imorgon 
-dammsuga & torka ur kylskåpet
-typ baka någonting & göra rent ugnen.

Men jag ligger kvar i soffan. 


Sträva framåt tänka nytt göra om göra rätt

Saker som inte är måsten blir oftast någonting jag inte tar itu med förens de passerat frivilliga och förvandlats till måsten ändå.

Att underlätta för mig själv. Varför gör jag det inte då, jag vet ju att det blir panik sen. Men det har alltid varit så det har funkat. Allt eller inget. Skriva inlämningsuppgifter samma dag som deadline. Jag minns hur jag presterat som bäst under den pressen. Men jag tror inte att jag kan förlita mig på det systemet längre.

Måste prioritera om och tänka nytt. Bryta mönster och skapa nya vanor. Det är svårt. Och kommer ta mitt tålamod till botten stundvis kan jag tro.





Sun in my mind

 Luktar brun utan sol. 
Äter D-vitamin.

Tänker att det är bäst att ta till de få knep som finns tillgängliga för att låtsas som att Linköpings-vintern inte existerar.

Här vill jag ha vår, solen i ögonen och en lång kö till Bosses.

Dagens smoothiefärg;




Dag två av nya livet

Mötte upp med Linnea vid 10 för att sitta och plugga lite. Kände mig inte lika liten, rädd och vilsen idag utan hittade alldeles själv dit jag skulle. Hade föreläsning på eftermiddagen och inser att studieförmågan behöver aktiveras där inne i hjärnan ganska rejält. Herregud va längesen jag fokuserade på det här viset. Sitta stilla och ta in vad någon står och berättar som till stor del är okänt för mig. Kräver sin energi, det gör det. Men det är kul. Jag tror det kommer något bra utav det här.

Nu är jag hemma hos mina föräldrar men ingen av dom va visst här när jag kom. Har skrivit rent anteckningar och ätit ett äpple. När mamma kommer ska vi dricka kaffe och efter det ska jag träffa Emmelie. Lots of fun indeed! 

Har inga föreläsningar ons/tors så ska försöka släpa mig iväg till stadsbiblioteket för att pröva möjligheten i att plugga på offentlig plats. Kommer nog troligtvis fortfarande ha svårt för det, jag menar det lär väl inte utvecklat sig själv de senaste fem icke-pluggande åren som gått. Men det är värt ett försök. 




Back to School (fem år senare)

Exakt såhär ser jag ut när jag är nervös. Idag började jag skolan igen. Helt galet. Dagen gick bättre än jag förväntat mig. Det drog igång med en gång och på fredag är det redan seminarie och inlämningsuppgift. 

Tror jag måste bunkra upp lägenheten med kaffe.




Getting things done!




Lördag 10 januari

Vaknade av att grannarna va tidigt uppe och gjorde sig iordning (lät det som). Men sen efter en stund smällde de igen dörren och klampade ner som alltid, till hissen och drog iväg. Sköööönt! Äntligen lite tyst! 

Vaknade faktist ovanligt pigg idag. Inte alls så förkyld längre, känns befriande! 

Nu ska jag käka frukost: chiapudding på mandelmjölk och raw cacao med blåbär och kokosflingor. Den hade tyvärr inte stelnat helt men är rätt gott ändå.

Funderar på stt gå en promenad och sen åka hem till mina föräldrar. Brukar dricka lite förmiddagskaffe med den efter deras frukost på helgen ibland. Det är mysigt. Sen i eftermiddag ska jag och mamma ta en fika och gå på bio. Va länge sedan jag va på bio så det ska bli trevligt. Älskar stämningen i en biosalong, man slukas liksom in i hela handlingen och glömmer bort sin egen tillvaro en stund. Om det är en bra film vill säga, och det hoppas jag såklart att det kommer va idag.

Måste bara nämna lite snabbt om det som utspelat/utspelar sig i Frankrike just nu. Fruktansvärt! Tyvärr har jag inte hängt med i allt så bra senaste dagarna men hela grejen är så fruktansvärt tragisk och det är sorgligt att sånt här förekommer allt oftare och mer brutalt. Hoppet om att man alla någon gång ska bli förenade är längre bort än någonsin och känns larvigt naivt. 

Fredagsfrukost

Gütten morgen!
Klockan är lite efter nio och jag sitter och äter frukost. Har Nyhetsmorgon på som vanligt. Tänker inte somna om idag utan ska försöka ta en promenad efter frukosten. Men vädret är inte det muntraste så lockar inte för tillfället. 

Dagens frukost fick bli naturell laktosfri yoghurt med blåbär, torkad physalis, mullbär, gojibär, pumpafrön och kokosflingor. Och till det ett glas ljummet citron- & ingefäravatten.




Bäst att sätta fart. Har en del att greja med idag. Mår äntligen ganska bra. Bara lite svårt att andas när jag vaknar nu. Och såklart går fortfarande mycket i slowmotion men det går framåt nu.
Hejsvejs!

Wups

Anledningen till att jag va vaken tidigt imorse va för att jag väntade ett telefonsamtal. Men när det väl va avslutat  skulle jag ju bara vila lite till innan jag skulle gå upp. Yeah right! Vaknade ju för fanken nu?! Klockan är halv tre och solen börjar sänka sig.. Ahopp det va den förmiddagen. Men så fantastiskt att jag för en gångs skull inte fick ångest över det. Kändes rätt lägligt att vakna nu. Ta en kaffe och sen ut och traska. Ska alltså försöka mig på en liten promenad. Måste börja bygga upp kroppen igen så den hänger med så småningom. 

Ikväll ska jag med mina föräldrar och spana in en ny gymanläggning som en vän till familjen håller på att skapa. Tror de ska öppna i februari. Ska bli kul stt se hur det gått för dem, kommer bli huge tror jag!

Ae nu ska jag göra mig iordning och välkomna dagen, time to continue with my awesomeness..



Dagens frulle

Även idag är det chiapudding till frukost. Men den här är gjord på kokosmjölk och blandad med raw kakao. Smakade inte lika gott med kokosmjölk som med nötmjölk enligt mig. Men gick att ändra på smaken med lite hallon och blåbär dom fick rädda och ta över helt och hållet.




Here we go



Har ju tidigare i livet spytt ut irritation över alla träningsfreak och nyttighetsviktigpettrar..
Men jag får väl på sätt och vis ta tillbaka det nu eftersom jag själv kommer göra min första beskrivning av vad ni ser på bilden, likt vilken fjant som helst. Men så må det bli! Här kommer min första nyttiga "idag äter jag det här" bild, varsågoda (och nej jag är inte jätteseriös):

Ett glas med ecocitron pressad i kallt vatten.

En skål med chiapudding, gjord på egengjord mandelmjölk toppad med kokos och blåbär (dom har jag inte gjort själv. No kiddin..)

God morgon då, får vi se om jag kan äta det här utan att få kramp i magen och lyckas bli frisk.



B O U N C E


Jag precis har kollat igenom en av kokböckerna som jag fick i julklapp. 

Eftersom jag för ett par månader sen fick reda på att jag bör undvika ett antal ämnen främst gluten och laktos, så har jag på nytt fått lära mig att laga mat. Det är lite som att jämnföra med när jag blev vegetarian för hundra år sedan. Det är ju inte bara att ta bort kött (gluten, laktos i nuläget) från den övriga kosten och tro att det räcker. Utan man får ju se till att gå på djupet och ha koll på allt som är viktigt att få i sig. Blir ju annars väldigt lätt att man missar vissa vitaminer eller mineraler.

Jag fick därför Rutiga Kokboken i glutenfri tappning. Det är dock inte den som jag legat och bläddrat i nu. Den här heter HälsoKick! och är främst en smoothie-bok. En helt fantastisk en. Jag längtar till att kunna skriva inköpslistan innehållande alla fröer och gröna växter som ska mixas ner. Det är nog bland det första jag ska göra när jag väl blivit frisk. För än så länge är det ingen idé; orken fattas och det dessutom lyser smaksinnet med sin frånvaro till stor del.

På bilden förresten; en av de fina powerbars som min fantastiska syster gav mig i julklapp! De är helt fria från gluten, och imorgon ska jag provsmaka den där gröna skönheten!


Put a smile on your face

Jag vaknade med ett leende på mina läppar den här morgonen. Antagligen för att jag hade haft en fantastisk dröm som utspelade sig i St Anton, för mig paradiset på jorden. Vad som utspelade sig i drömmen är inte det väsentliga utan snarare en av personerna som fanns med. En väldigt avlägsen bekant skulle jag nog kalla honom idag. Men fortfarande en aktuell inspirationskälla. Och anledningen till hela drömmen och dess karaktärer beror nog främst på att jag såg en video på insta som han hade lagt upp, när de åkte i just St Anton. (Vet ni ej vad St Anton är för ort bör ni använda Google eller liknande!)
Det är konstigt hur hjärnan plockar ut små frekvenser av ens vardagsliv, flyktiga intryck, och får ihop det till en dröm. Det är mycket som är fascinerande med hjärnan och kroppen. Som tillexempel mående. Jag är väl medveten om att jag svänger ganska drastiskt i hur jag mår. Förr va jag inte sån. Det har nog kommit till mig de senaste åren. Åtminstone är det nu jag iallafall tagit det till mig och börjat förstå hur jag fungerar. Det gäller att vakna upp till det rätta jaget, och hoppas på att det fortgår resten av dagen..

Hur som helst, killen som fanns med i min dröm är en sån person som det finns få av. Ni vet en sån som man nästan är rädd för just för att man tycker att han är så cool och intressant! Eller jag är sån iallafall, jag hyser ibland kopiös respekt över sådana människor. Ser upp till dem som om de vore världskända. Det räcker med att läsa någon status han skrivit eller se en bild han lagt upp för att komma på bra humör.

Det va som en tankeexplosion av glädje som utspelade sig de första minuterna av dagen, jag kunde känna hur leendet spred sig på mina läppar.

Dessutom förstärktes morgonens happyfeelings när jag loggade in och skulle kolla om jag hade blivit antagen till Statsvetenskapen som jag stått reserv till. Jag hade blivit antagen. Känns fantastiskt (än så länge.) Ska bli kul att bryta livsmönster. Börja göra sånt som nog majoriteten av människor i min åldersgrupp gör liksom, nämligen plugga!

Det är nog rätt så viktigt att utsätta sig själv för förändring ibland. Att göra någonting som man är rädd för, eller finner väldigt svårt, eller bara bryta och börja med någonting man aldrig tidigare gjort. Det får nog själen att växa lite mer för varje gång. Och att våga prova att börja med någonting nytt i sig, bara det är ett steg i rätt riktning. Att sen hålla i och kämpa kan nog säkert vara tufft vissa gånger, men nog lär det vara värt det. Utvecklingen av sig själv.

I'd like it pink




I took those steps for us when you couldn't

'Jag kan tänka tills det knappt finns nått kvar
Jag har känslor utan uppehåll
Jag har förlorat en tävling
Men vunnit ett val
Har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen av'

Det nya året med nya tag..here we go.
Det har ännu ej passerat ett helt dygn av tvåtusenfemton, men jag har redan hamnat i samma tankar, samma sinnesstämning och samma minnen flera gånger om. Hade hoppats på en on/off knapp. Från år till år, typ. Men jag får bara fortsätta gå mina ronder i huvudet, det är ganska svårt att fightas mot sig själv ibland. 

Skulle vilja sitta ner på avbytarbänken och bara beskåda allt på håll, få tid till att packa ner mitt perspektiv som jag har till vissa saker, få förklara mig och få bli förstådd, trycka ner allt sånt som nog de flesta av människor vill bli av med i en flaskpost och kasta den till havs. Låta den flyta sin väg bort mot England.

This is the year

Igår va sista dagen av 2014. Jag skickade iväg en rislampa upp i himlen. Iväg med den sände jag allt dåligt och jobbigt som det gångna året medförde och behåller de fina stunderna i minnet. Jag har en känsla av att det här året kommer bli någonting större. Ett år av utveckling, glädje och äventyr. Jag ska jobba hårt för det. Försöka jobba med mig själv, för mig själv, åt mig själv. Skapa ett starkare psyke och en friskare kropp. Göra saker jag vill och inte låta vardagen bestå av slentrian.

2014 we're over, I'm seeing 2015 now!