23. 24. 25. - of april


Iakttagelse Sthlm April 2012:

Den som ser fulast ut vinner!

Transition #3 - 09 | 51


lite iphone-bildmix update.


- An adventure as big as life itself..

Söndag, vilket innebär det obligatoriska söndagsvädret som varat i några dagar nu. Grått och kallt. Inte alls speciellt lockande att springa upp ur sängen och kasta sig ut i backen. Så istället ligger alla hemma med varsin dator på magen, kollar filmer, chillar. Helt okej sysselsättning, men det gör mig samtidigt lite rastlös.

Någon kom med ett bra förslag om att gå ut och käka ikväll. Bra idé, då fylls dagen av någonting..aktivt ändå. Väldigt lämplig kväll att gå ut att äta på för kylskåpet är nämligen tomt och mataffärerna stängda. Win win liksom.

I fredags åkte både Jakob och Emil hem, plus Jakobs två kusiner som bott här senaste veckan. Blev väldigt tomt  att gå från sex till tre stycken i lägenheten igen. Tur att Sara flyttat tillbaka igen ändå!
I torsdags blev en sista utgång medan de två fortfarande va kvar. Scottys - Bar Cuba - Postkeller. Sen efterfest hos danskarna för sista gången, eller åtminstonde sista gången med alla fortfarande kvar i St Anton. En riktigt kul kväll.

Igår var också en så där riktigt slapp dag. Finns inte mycket att ta sig för när vädret är såhär, min kropp är lite sjuk-seg fortfarande och när man vaknar lite väl sent för att det ska va okej. (Klockan 13 känns ju lite överdrivet lång sovmorgon, men det va ju faktist lördag.) But as we say Every day is a saturday, så jag kan ju inte riktigt skylla sovmorgonen på att det var helg med gott samvete. Well well, fram mot kvällen gick jag Sofia och Sara ner till St. Jakob Dorfstraße Arlenhof, a.k.a danskarnas place. Där hängde Kasper Stuf Anders och Felix. Det spelades deras drick-kort-spel som jag är värdelös på. Tur för mig att jag ändå inte kunde va med och spela pga pencillinet, bra bortförklaring liksom.

Chillade ett tag innan vi tog taxi till Arlrock. Inte mycket folk men en och annan skibum som ölade runt. Spelade lite fotbollspel, gjorde faktist mål, börjar lära mig det obegripligt skitsvåra spelet äntligen. Bra där! Sen gick vi till Bobos tills de stängde. Det här med att va ute och va den enda i gänget som inte dricker är ju sådär halvkul från och till, eller att va ute överlag när man är spiknykter..Jag föredrar inte riktigt att se gamla män stå och spela luftguitarr och vråla till låtar de aldrig har hört förr. Samtidigt kan det faktist va ganska underhållande så är väl onödigt att klaga antar jag. När Bobos stängt blev det några 20 meters vandring upp mot Postkeller, men där kände jag att kvällen va slut för mig. Så gick hem och började kolla på filmen Big Fish innan jag somnade. Såg precis klart den nu. En Tim Burton film som jag inte hade hört om tidigare. Nu ska jag laga lunch av det som finns här hemma..så det blir nog alltså nudlar med..nudlar. Mmmm!

Fred & Kärlek


Stuben - April



Snön försvann, och kom tillbaka. Det är totalt vitt utanför fönstret. Det blev vinter igen. 11 april och det dumpar. Sweet! Och förhoppningsvis kommer jag kunna åka puder om några dagar (om det finns något kvar då). Enligt folk med erfarenhet av halsinfektioner och pencillinet här nere sägs det att man ska va på benen efter två dagar. Let's hope so. Tills dess ska jag försöka hålla humöret uppe med hjälp av snowboardfilmer, Californication och snask. Peace.

sjuk

tajmar in att bli sjuk, lagom till dump, igen.

snapshots från gopro'n från igår

Åkte snowboard för första gången på en vecka. Kändes underbart! Vid tolv utroppade Sennhüttepojkarna Fri Bar vid snöbaren de byggde i förrgår, där det bjöds på öl för deras tipspengar från säsongen. En finfin dag helt enkelt som avslutades hemma med en rejäl matlagning i form av köttfärssås och ett härligt skypesamtal med min syster.




Nu ska Sofia och jag catcha bussen in till byn, möta upp med Jakob, chilla runt på dorfstrasse och runda av på Spar. Fint ska det va!

- när verkligheten kommer ikapp mig vill jag bara skrika

Jag är fantastiskt bra på att sakna saker redan innan de ens tagit slut eller försvunnit.
Som nu.

Får en liten tår i ögat när jag tänker på att mina fem underbara månader här snart är över.
Det gör nästan lite ont inuti mig. Känns svårt att tänka på det.

Försöker blockera det genom att planera tiden jag har framför mig istället. Har till och med anmält mig till en kurs på universitetet. En sådan typisk sak jag knappt trodde skulle hända. Söker flera jobb om dagen och hoppas på det bästa.

Och faktum är att jag är sugen på Sverige och den svenska sommaren nu. Linköping. Stockholm. Åsvik.
Grillad mat och sommarnätter som aldrig tar slut. Värmen och skratten.
Sitta i båten och känna vinden och vattnet slå mot brunbrända kinder.

Men trots denna otroliga längtan kan jag inte säga annat än att det känns fruktansvärt vemodigt nu de här sista veckorna vi har kvar här. Speciellt eftersom jag ligger ensam sjuk i lägenheten och tittar på hockey. Finns ju bättre sätt att spendera en ledig dag på. Dagens största händelse lär bli att ta den obligatoriska duschen.